Informació general

L'Ajuntament en funcions estableix que la rambla de Jaume I i els carrers propers siguin zona blava durant tot l'any

Per Berta Ruiz

Parquímetre instal·lat al carrer de Pau Casals, al port

Les 1.490 places de zona blava de Cambrils entraran en funcionament el proper 20 de juny. Això suposa un canvi respecte als darrers anys en què la posada en marxa de les zones blaves es feia l'1 de juny. Un altre dels canvis significatius que vol introduir l'Àrea de Mobilitat és que els carrers de
Juan Sebastián Elcano, Pau Casals, plaça d'Aragó, rambla Jaume I, Ramon Llull i Roger de Flor, al port, funcionin com a zona blava durant tot l'any i no com fins ara que ho eren des de juny a setembre. Recordem que només la plaça del Pòsit i el carrer Barques, actualment en obres, han funcionat com a zona blava durant tot l'any al port. Ara, però, caldrà veure si el nou govern municipal mantindrà aquesta mesura impulsada per l'actual govern en funcions.

Targeta mouTcambrils

Segons ha explicat la regidora en funcions de Mobilitat –Laura Forcadell– aquests dies s'estan realitzant els treballs de substitució dels antics parquímetres per uns de nous. Amb aquest nou sistema, els residents i empresaris de Cambrils titulars d'un vehicle domiciliat al municipi només caldrà que introdueixin la matrícula per beneficiar-se de la tarifa reduïda. Tant els que estaven donats d'alta de la Targeta Resident o d'empresa com els que no la tenien però compleixen les condicions podran gaudir de la tarifa de manera automàtica, sense haver de fer cap tràmit ni sol·licitud prèviament. Aquest any la tarifa per als residents és de 0,27 euros/hora sense import mínim, això significa un descompte del 70% respecte a la tarifa normal.

A més, tothom que vulgui també podrà adquirir la targeta mouTcambrils, que ofereix un 10% de descompte, que en el cas dels residents es suma al 70% de descompte per als vehicles dels residents. La targeta mouTcambrils estarà disponible a l'OAC i a les oficines d'Aparcam. Amb els nous parquímetres només caldrà introduir la matrícula del vehicle, seleccionar el temps d'estacionament i s'aplicarà la tarifa corresponent. Si s'exhaureix el temps d'estada, el sistema permet l'anul·lació de la sanció amb una penalització de 5 euros. L'anul·lació de la sanció per absència de tiquet és d'11 euros, i es pot fer durant les 24 hores següents a la denúncia a qualsevol parquímetre.
 
D'altra banda, des de la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Cambrils s'ha editat un fulletó informatiu anomenat "Aparca i Guanya" on s'hi especifiquen les diferents opcions per aparcar, des de les 14 àrees d'aparcament alternatiu gratuït, fins al detall de la zona blava (amb horaris i tarifes), així com els aparcaments soterrats de pagament existents.

Zona blava durant tot l'any a diferents punts

La zona blava s'ha dividit entre alta rotació (màxim de 2 hores d'estacionament) i mitja rotació (màxim 4 hores d'estacionament) amb dues tarifes diferents. La zona 2 (alta rotació) és la que estarà en funcionament durant tot l'any i agrupa els següents carrers: carrer de Jacint Verdaguer, carrer de Pere III, passeig d'Albert i carrer del Vi a la vila; i els carrers de Juan Sebastián Elcano, Pau Casals, plaça d'Aragó, rambla Jaume I, Ramon Llull i Roger de Flor, al port. Per altra banda, hi ha una altra zona d'alta rotació que estarà en funcionament durant l'estiu i que contempla els carrers d'Eduard Toldrà, d'Esteve Anguera, Galceran Marquet, Hug de Montcada, Països Catalans (entre la Creu de la Missió i el carrer d'Andalusia), la rambla del Regueral, el carrer de Robert Gerhard i el carrer de Vinyols.
Com a zona de mitja rotació hi ha els següents carrers: avinguda de la Diputació (des de Salou fins a la benzinera Shell), l'avinguda de Beethoven, l'avinguda del Mar fins al carrer de Lleida, l'avinguda de la Diputació (entre Salou i el número 192), l'avinguda de la Diputació (entre la rotonda del Club Nàutic i l'avinguda d'Oleastrum), el carrer de Mont-roig, el Parc del Pescador, el passeig de La Salle (entre els carrers de Tramuntana i el passeig de les Palmeres), el carrer de Riudoms, el carrer de Vila-seca i el carrer Colom. Les zones suprimides com a zona blava són el carrer del Camí de Sant Joan, el carrer Enric Granados i el carrer de Lleida.

Segons ha explicat Laura Forcadell, el proper govern municipal haurà de decidir si es mantenen les zones blaves al port durant tot l'any per tal de compensar l'absència d'aparcament de zona blava que va eliminar-se amb les obres de la plaça del Pòsit. "D'aquí a l'hivern, qui vingui ja prendrà la decisió més convenient", ha dit.

Comenta aquest article