Societat

Els alumnes de cinquè de l'escola Joan Ardèvol fan una representació teatral en anglès de la Ventafocs i la Blancaneus

Per Berta Ruiz

Un moment de la representació teatral

Els alumnes de cinquè de Primària de l'Escola Joan Ardèvol van fer una representació teatral, ahir a la tarda al pavelló cobert del centre, com a acte de cloenda del Pla Experimental de Llengües Estrangeres (PELE) que s'ha dut a terme al llarg d'aquests darrers tres anys. Una cinquantena d'alumnes de les dues classes de cinquè van presentar una versió lliure de dos clàssics de tots els temps com la Ventafocs i la Blancaneus en anglès.

La impulsora d'aquesta activitat va ser la professora de música del centre, Maria Josep Nadal, qui va comentar a Revista Cambrils Diari Digital que aquest projecte es va posar en marxa amb l'objectiu de fomentar la llengua anglesa a través de diferents àrees no lingüístiques com l'educació física o la música. Es van triar dos contes en anglès per a nens –una versió lliure de clàssics recopilats pels germans Grimm– i a partir d'aquí es va iniciar el procés d'elaboració de guions, tria de personatges i selecció musical de les dues obres, tot passant per estils ben diversos com el cant gregorià, la música clàssica de Mozart, Haendel o Stravinsky o la música més actual de grups com The Black Eyes Peas.

La direcció de les obres va anar a càrrec de Cèlia Palomar i Maria Josep Nadal; l'elaboració de decorats va anar a càrrec de Carme Vera, Laura Sánchez i la col·laboració dels alumnes de cinquè; els arranjaments musicals són de Maria Josep Nadal, la coordinació de guions de Cèlia Palomar i les coreografies de Milena Cornelio, Alba Cobo i Paula Romera. L'acte va comptar amb la presència de la responsable de Llenües Estrangeres dels Serveis Territorials de Tarragona –Carme Tinoco–, l'inspector coordinador de zona –Zacaries Henar–, així com d'altres responsables educatius i l'equip directiu i de l'AMPA del centre.

Imatge de grup dels alumnes participants en l'obra

Comenta aquest article