Esports

L'aleví masculí del Cardenal Vidal i Barraquer es proclama campió provincial de bàsquet

Per Lluís Rovira i Barenys

L'aleví del Cardenal Vidal i Barraquer, amb la copa de campió de les Comarques Tarragonines i les Terres de l'Ebre

L'aleví masculí del Cardenal Vidal i Barraquer ha fet història en el món del bàsquet de base cambrilenc ja que el passat dissabte es proclamava campió de la Copa Diputació, de caràcter provincial, al derrotar al Cantaires de Tortosa pel resultat de 45 a 36 en el partit disputat al pavelló municipal de Móra d'Ebre . El Cardenal Vidal i Barraquer es presentava a la final com a guanyador del campionat territorial, que comprèn les comarques tarragonines amb l'excepció de les quatre comarques corresponents a les Terres de l'Ebre. El Cantaires de Tortosa, per la seva part, accedia a aquesta final com a guanyador de la fase territorial de les Terres de l'Ebre.
El partit va ser molt disputat i el Cantaires va prendre, de seguida, l'avantatge en el marcador. Els cambrilencs van anar escurçant distàncies i, poc abans de la mitja part, van aconseguir empatar però, de seguida, el Cantaires es va tornar a avançar. El darrer quart del partit va ser decisiu i on es va decantar el resultat pels interessos dels cambrilencs. Amb un joc espectacular i un parcial de 19 a 4 en aquest darrer període, el Cardenal Vidal i Barraquer es va proclamar campió de les Comarques Tarragonines i les Terres de l'Ebre.

Una vegada aconseguit aquest campionat, el Cardenal Vidal i Barraquer hauria de participar en les finals del Campionat de Catalunya dels JEEC, contra els equips campions de les comarques barcelonines, gironines i lleidatanes, tal i com s'havia fet en anys anteriors, però aquesta fase final s'ha suspès, per part de la Generalitat, per falta de pressupost.

Comenta aquest article