Informació general

El pregó, l'elecció de les pubilles i els hereus i l'homenatge a entitats i empreses enceta els actes de la Fira 2011

Per Lluís Rovira i Barenys

El pregoner, Josep M. Siuró, i l'alcalde en funcions. Robert Benaiges, amb les pubilles i hereus 2011

La Fira 2011 va fer, ahir, el seu primer acte amb el pregó, l'elecció de les pubilles i els hereus i els homenatges a les entitats i les empreses. Ahir, també, era el primer acte públic després de les eleccions i va servir per a que l'actual alcalde en funcions, Robert Benaiges, aprofités l'ocasió per a acomiadar-se del seu càrrec dient a tots els presents, que gairebé omplien la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran, que "havia estat un orgull i una satisfacció treballar, com a alcalde, per a Cambrils". Benaiges també va dir que es posava a disposició del nou govern municipal.

Judit Llobet, la pubilla, i Marc Franch, l'hereu

L'elecció de les pubilles, damissel·les, hereus i fadrí va centrar la primera part de l'acte d'ahir. Ha estat escollida pubilla de Cambrils 2011 Judit Llobet Gallardo, presentada per la Penya Barça Cambrils; com a primera damissel·la d'honor ha estat nomenada Roser Costa Piqué, presentada per la Teca Teatre, i com a segona damissel·la, Judit Miquel Reales, presentada també per la Penya Barça Cambrils.
L'Hereu 2011 és Marc Franch Bas, presentat per la Penya Barça Cambrils i el fadrí és Oriol Bargalló Canaldas, presentat per l'Agrupament Escolta Gent de Mar.
D'altra banda, va ser escollida Ruth Macaya Baena com a pubilla infantil i Arnau Franch González, com l'hereu infantil.

Josep M. Siuró, el pregoner

A continuació va ser el torn del pregoner de la Fira que enguany ha recaigut en el cambrilenc Josep M. Siuró Salvadó, director general de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils. En la seva presentació, l'alcalde va agrair al pregoner la seva disponibilitat en acceptar la proposta donat que no se li havia demanat amb gaire temps d'antelació. Josep M. Siuró, per la seva part, va destacar la seva vinculació personal amb la Fira com a responsable de la Cooperativa i com a director de la Revista Cambrils, de l'any 1973 al 1979, i va fer un recorregut per les diferents edicions de les fires i dels estands que hi ha tingut la Cooperativa al llarg d'aquests anys. Siuró porta 48 anys vinculat a la Cooperativa Agrícola i l'estand d'aquesta entitat sempre ha estat present a la Fira i, a més, en un lloc destacat. A meitat del pregó es va fer una projecció de fotos, que des de principis dels anys 70 fins a l'actualitat, anaven mostrant l'evolució de la fira i dels estands que hi ha muntat la Cooperativa Agrícola. Un cop completat aquest repàs, Siuró va concloure el seu parlament recomanant que des de l'administració local es faci el possible perquè la Fira no decaigui i perquè sigui l'aparador de les empreses i dels emprenedors locals.

Els homenatges a empreses i entitats

L'empresa homenatjada enguany i que té més de 50 anys d'existència, ha estat Motos Badia, taller de venda i reparació de motos fundada a Cambrils l'any 1958 per Josep Badia Massoni. Anys després va passar a mans del seu fill, Plàcid Badia, i actualment dirigeix el seu net, Enric Badia.
Pel que fa a les entitats van recollir les plaques l'Associació de Dones Amunt, pels seu 25è aniversari, la Penya Barça, pel seu 50è aniversari i als orígens de l'actual col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, ja que enguany es compleix el 125è aniversari de l'arribada de les germanes de la congregació Vedruna a Cambrils.

Comenta aquest article