Informació general

El Club Nàutic de Salou acull la 4a edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada, organitzada juntament amb Cambrils

Per Redacció

Acte d'inauguració de la fira, el passat divendres a la tarda, a càrrec del delegat del Govern –Quim Nin–, l'alcalde en funcions de Salou –Pere Granados– i la regidora en funcions de Turisme de Cambrils, Ana López

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Salou la 4a edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada, organitzada conjuntament pels ajuntaments de Cambrils i Salou i que enguany, per l'alternança d'ubicació, es va instal·lar al Club Nàutic de Salou. El passat divendres a la tarda va tenir lloc l'acte d'inauguració a càrrec de l'alcalde en funcions de Salou –Pere Granados–, el subdelegat del Govern –Quim Nin– i la regidora en funcions de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, Ana López.

Intens cap de setmana d'activitats

Després del protocolari acte inaugural del tall de cinta, es va comptar amb la presència de la reconeguda regatista Natàlia Via-Dufresne qui va explicar la seva experiència com a regatista en la Barcelona World Race. Aquesta esportista d’èlit va participar als Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, en els d’Atlànta (EEUU), en els de Sydney (2000), Atenes (2004) i en els de Pequín (2008). Al llarg de la seva carrera ha aconseguit tres medalles de bronze en el Campionat del Món de vela, dues medalles en els Jocs del Mediterrani (una d'elles d'or) i dues medalles més en el Campionat d'Europa de vela (una d'elles d'or). Posteriorment a la xerrada de la regatista, es va organitzar una cantada d’havaneres amb el grup Ultramar, al Passeig Jaume I, al costat del Club Nàutic de Salou.

Al llarg de la jornada de dissabte també es van organitzar diferents activitats nàutiques, tant a Cambrils com a Salou, com diferents batejos i sortides de llagut, caiac o vela, entre d’altres tipus de navegació, així com xerrades sobre pesca esportiva i una conferència sobre el Projecte Ecoinnmar. Un projecte que es tracta, d’un vaixell sostenible, silenciós, lliure de CO2. El mateix dissabte també es va organitzar una fideuada popular al Club Nàutic, mentre que al vespre es va inaugurar l’exposició de pintura de l’autor cambrilenc Antonio Ruiz Vaca a les mateixes instal·lacions. D'altra banda, ahir diumenge, entre d’altres activitats, es van organitzar excursions marítimes dels creuers Costa Daurada o batejos de submarinisme així com un espectacle infantil a càrrec de la companyia Panettone Brotters.

Durant el cap de setmana, les instal·lacions del Club Nàutic de Salou van acollir una exposició flotant a l'aire lliure i també en sec. Cal destacar que enguany el nombre d'expositors ha disminuït respecte a d'altres edicions. Hi van participar un total de 18 empreses del sector. L'objectiu de la fira, un any més, ha estat promocionar i donar a conèixer el sector nàutic dels dos municipis i obrir el ventall de l'oferta turística al territori.

Comenta aquest article