Informació general

El litoral de llevant obté les tres banderes blaves que enguany rep Cambrils

Per Redacció

Aspecte de la platja Prat d'en Forés l'estiu passat

El litoral cambrilenc de llevant ha obtingut enguany tres banderes blaves, segons va fer públic el passat dimecres, l'Associació Bandera Blava d'Europa (ABAE). Les platges de Cambrils que han obtingut aquest distintiu de qualitat són les de Vilafortuny i l'Esquirol, Cavet i Prat d'en Forés. Respecte l'any passat, la platja del Cap de Sant Pere perd la bandera blava.

37 platges a la demarcació de Tarragona

A la demarcació de Tarragona han estat guardonades 37 platges i set ports esportius. Les platges corresponen a un total de 17 municipis. Tarragona perd una bandera blava respecte a les que va lluir el 2010, però en canvi, guanya una distinció més per a un port esportiu. El jurat també destaca el camí de Ronda de l'Ametlla com a camí litoral educatiu. En total optaven a la distinció 18 municipis i 43 platges.

En concret, les platges guardonades a banda de les de Cambrils són la de Cunit; les de Segur de Calafell i l'Estany-Mas Mel; les de Coma-ruga i Francàs del Vendrell; les de Roda de Barà i Costa Daurada de Roda de Barà; les de La Paella i Barri Marítim d'Altafulla; les de La Móra, Arrabasada i Savinosa de Tarragona; la de La Pineda de Vila-seca; les de Llevant i Capellans de Salou; les de Vilafortuny i Esquirol; les de Cristall, Pixerota i Cala Vienesos-Platja dels Penyals de Mont-Roig del Camp. També a la demarcació de Tarragona han estat guardonades les de La Punta del Riu, L'Arenal i Torn de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant; les de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l'Alguer i Calafató de l'Ametlla de Mar; les de Cap Roig i D'Avellaners de l'Ampolla; la de Riumar de Deltebre; les de Parc de Garbí i Les Delícies de Sant Carles de la Ràpita, i la de Les Cases d'Alcanar-El Marjal d'Alcanar.

Catalunya, la tercera del rànquing estatal

A nivell de Catalunya, un total de 86 platges han estat distinguides amb la bandera blava, una més que l'any passat, el que representa una extensió total de 83,42 quilòmetres. A la demarcació de Girona se n'han atorgat 28 i a la de Barcelona 21. A nivell estatal, Catalunya se situa en tercera posició del rànquing per darrere de Galícia i el País Valencià. El jurat internacional que les concedeix està format entre d'altres per la Fundació d'Educació Ambiental (FEE) i les Agències de les Nacions Unides per al Medi Ambient i per al Turisme.

Comenta aquest article