Cultura

El departament de Festes edita 5.000 exemplars del conte infantil "Cambrils, de festa" per donar a conèixer les tradicions locals

Per Redacció

Portada del conte infantil

El Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils ha editat cinc mil exemplars del conte infantil "Cambrils, de festa", amb l’objectiu de donar a conèixer als xiquets i xiquetes les festes i tradicions cambrilenques i els elements del seguici festiu local. L’Ajuntament va encarregar el projecte al dissenyador Marcel Blàzquez, que ha coordinat l'edició, amb el textos de l’historiador local Ignasi Martí, i els dibuixos de l’il·lustrador local Joan Tarés i de Mon Navarro. El conte compta amb 40 pàgines, amb un desplegable central de 8 pàgines amb els elements festius. El format és de mida aproximada de 15x15 cm.

El regidor de Festes, Jordi Savall, juntament amb els autors, van presentar el conte el passat 27 d’abril al Centre Cultural, dins del programa de Dies de Llibres. En aquesta primera edició s'han imprès 5.000 exemplars que es repartiran gratuïtament entre els alumnes de P-3 i 6è de primària de totes les escoles de Cambrils i a les entitats de festes. També es podran trobar exemplars a l’Ajuntament de Cambrils, al Centre Cultural i a la Biblioteca Municipal. No es descarta que més endavant, un cop s’hagi esgotat aquesta primera edició en format senzill es faci una edició més acurada amb tapa dura.

La història del projecte

Una de les finalitats del departament de Festes durant aquest darrer mandat ha estat fer arribar les festes a la població, com a mitjà d’integració i potenciant la participació. També s’han potenciat les Festes Majors, promocionant sobretot el seguici festiu i les entitats. Justament, aquest any el Consell d’Infants està debatent sobre cultura i festes. En aquesta línia, per la festa Major de la Mare de Déu del Camí del 2009 es va realitzar un reportatge fotogràfic anomenat "Tu ets el protagonista de la festa" –elaborat per Revista Cambrils–, en homenatge als protagonistes de la Festa Major i se’n va fer un muntatge audiovisual i amb format DVD.

D’aquesta manera neix el projecte del Llibre infantil il·lustrat, sobre el calendari festiu a Cambrils i també amb la descripció dels elements festius del Seguici, adreçat als més petits de Cambrils.

Comenta aquest article