Camp

Unes 2.000 persones s'han adherit a l'acampada de la plaça del Mercadal de Reus

Per Redacció

L'acampada es fa a la plaça del Mercadal de Reus

Unes 2.000 persones s'han adherit a l'acampada que a la plaça del Mercadal de Reus en motiu dels moviments de protesta del 15-M. L'acampada continuarà, com a mínim, fins aquest proper diumenge 29 de maig, tal com es va decidir en assemblea aquest passat dimarts. El diumenge, en una altra assemblea general, consensuaran de nou fins quan han de durar aquestes protestes que, des de fa dies s'estenen arreu de l'Estat.

Comissions de treball i de debat

El moviment a la ciutat de Reus ha anat en augment des que va començar el passat divendres, i de moment ja són 2.000 els reusencs i reusenques que s’han adherit a la causa amb la seva signatura i l’objectiu és que aquesta xifra vagi augmentant després de cada assemblea. La participació a la plaça és també cada vegada més multitudinària, i en pocs dies s'han anat multiplicant el nombre de tendes de campanya. De fet, un centenar de persones acostuma a custodiar la protesta durant la nit, mentre que unes 250 persones van participar en l'assemblea. Les comissions, a les que s’ha afegit la de difusió, participació i suport, treballen diàriament per a que tot es desenvolupi amb normalitat. Els grups de treball també continuen redactant les seves propostes que després són debatudes en l’assemblea que es fa cada dia a les vuit. En acabar el debat, cap a dos quarts de deu, els decibels de la plaça continuen augmentant per reclamar més transparència, més participació ciutadana i un major respecte als drets humans.

Activitats ininterrompudes

A més de les activitats dedicades al infants, amb llits elàstics, tallers de pintura, maquillatge, manualitats, la comissió d’activitats ha programat diferents activitats per als propers dies com un concert de blues a càrrec de Toni aquesta tarda de les 18 a les 19 hores, un concert acústic a càrrec del cantant de Gertrudis i una conferència a partir de les 22 hores amb Arcadi Oliveres. Demà divendres, de 19 a 20 hores, hi haurà un concert acústic amb Jose Chatarra, mentre que dissabte al matí se succeiran els tallers de dansa i de capoeira. A la tarda es farà una xerrada sobre violència de gènere i després tallers de contacontes.

Com han fet els campaments que hi ha instal·lats a tot l’Estat espanyol, l'Acampada Reus també es pot seguir mitjançant les xarxes socials. Al facebook ja són 1.200 les persones que s’han adherit al grup democraciarealja(reus) i el twitter @acampada_reus segueix molt actiu sota el hashtag #acampadareus.

Aspecte de l'acampada a Reus

Comenta aquest article