Societat

S'enceten els actes de les novenes Jornades Solidàries amb una xerrada sobre la cooperació i la solidaritat als municipis

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió informativa a càrrec de Toni Royo que va tenir lloc ahir a la tarda a la sala de plens

Ahir a la tarda es van iniciar els actes de les novenes Jornades Solidàries de Cambrils, que s'allargaran fins el proper dissabte 28 de maig amb la celebració de la mostra d'ONGD al Mollet del Rec, amb més de 20 estands participants. L'objectiu de les jornades d'enguany és posar en valor la cooperació al desenvolupament i la solidaritat com una política pública i no com una acció puntual, i la necessitat d’elaborar de manera participativa el Pla local de Cooperació i Solidaritat de Cambrils 2011-2015.

El primer acte del programa va tenir lloc ahir, a la sala de plens del consistori cambrilenc, amb una sessió informativa sobre la importància de planificar la cooperació i la solidaritat als municipis. La xerrada va anar a càrrec de Toni Royo de la Federació Catalana d'ONGD i hi van participar diferents integrants del Consell Consultiu Cambrils Ciutat Solidària. En aquesta sessió, Royo va explicar sobre els orígens dels consells municipals de cooperació que van tenir el seu moment d'expansió durant la dècada dels anys 80 amb tot un seguit d'agermanaments entre municipis catalans i municipis llatinoamericans, principalment. Després va comentar que durant els anys 90, van néixer les primeres plataformes de solidaritat. Arrel de tot aquest moviment es van anar creant les primeres regidories de solidaritat, es van crear els consells municipals de cooperació, es van potenciar les accions de sensibilització i es va començar a apostar pel 0,7%. A Cambrils, tot aquest moviment es va institucionalitzar amb la creació de la regidoria de Cooperació i Solidaritat l'any 2003.

D'altra banda, des d'ahir mateix està instal·lada a l'entrada de l'Ajuntament, l'exposició fotogràfica dels 50 anys de Mans Unides.

Propers actes de les Jornades Solidàries

Demà dijous seguiran els actes de les Jornades Solidàries 2011. En aquesta ocasió tindrà lloc la conferència "El dret a la indignació i a la reacció col·lectiva", a càrrec d’Arcadi Oliveres, activista per la justícia social i president de Justícia i Pau. Serà a la sala d'actes de l'Ateneu Juvenil a partir de les 19.30 hores. El dissabte, de les 17 a les 21 hores, es clouran les jornades amb la Fira de la Solidaritat i les ONG de Cambrils. Entre les 18.30 i les 19.30 hores, hi haurà l'actuació musical dels Cop de Cap de Cambrils. També es muntarà un estand informatiu de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Exposició fotogràfica dels 50 anys de Mans Unides instal·lada a l'entrada de l'Ajuntament

Comenta aquest article