Informació general

CIU guanya les eleccions municipals a Cambrils i dobla el nombre de regidors

Per Lluís Rovira i Barenys, Cristina Sierra, Berta Ruiz

Celebració dels militants de CiU a les portes de la seva seu, poc després de conèixer-se els resultats

CiU ha estat la força guanyadora de les eleccions municipals a Cambrils. Els 2.374 vots aconseguits, 1.049 vots més que ara fa quatre anys, han suposat el 21,931% dels vots emesos i sis regidors. El PSC, que ha tret 1.155 vots menys que ara fa quatre anys, ha estat la segona força local amb el 21,3% dels vots emesos i sis regidors. El PP, per la seva part, guanya poc més de 700 vots respecte a ara fa quatre anys i aconsegueix passar de tres a quatre regidors.
Però el que es podria dir que han estat les sorpreses de la jornada electoral han estat, per una banda, el fet que ERC i ICV, dos dels socis del tripartit, hagin perdut la representació a l'Ajuntament i que, per altra banda, una nova força política com és NMC, encapçalada per Oliver Klein, hagi obtingut tres regidors.
Per contra la PLIC sofreix una davallada de poc més de 500 vots i perd dos regidors mentre que SI i VxC no obtenen representativitat a l'Ajuntament. El percentatge de vots en blanc ha estat significatiu i s'ha situat en els 397 vots.
D'altra banda, la participació ha estat del 51,3 %, un punt més que ara fa quatre anys.

Impugnació de paperetes

A l'hora del recompte de vots es va poder observar que hi havia diferents dissenys a les paperetes d'ERC i del PP. Variava una mica la zona on hi ha el logo i que en algunes paperetes hi havia numeració al costat del nom dels candidats i en d'altres no. En algunes meses electorals, diferents interventors van fer constar aquest fet i van fer constar la seva impugnació a l'acta. Des dels partits afectats s'estava molt tranquil ja que, segons van dir, s'havia consultat a la Junta Electoral i els havien dit que eren tots vàlids.

Celebració a la seu de CiU

Un cop coneguts els resultats, la seu de CiU s'ha convertit en un punt neuràlgic on els militants s'han acostat per manifestar l'eufòria pels resultats obtinguts. Amb crits de "alcaldessa, alcaldessa" per part de la gent congregada als voltants del local, Mercè Dalmau, molt emocionada no ha parat ni un moment de repartir abraçades i rebre trucades de felicitació.
També es respirava un clima d'eufòria a la seu de NMC així com a la del PP, que seguien de prop els bons resultats del partit a molts ajuntaments i diferents comunitats.

Cal dir que el web especial de Revista Cambrils Diari Digital ha estat, de nou, el referent de la nit electoral cambrilenca. A 3/4 de 10, Revista Cambrils ja que ha donat el resultat final, amb el 100% de les dades escrutades. L'equip humà desplegat durant la nit electoral, format per 26 persones, així ho ha fet possible.

Les frases

Mercè Dalmau (CiU)

-La població de Cambrils ha decidit que CiU és la força més votada. La fórmula del tripartit està completament esgotada i això és el que ha decidit la ciutadania de Cambrils deixant tant ERC com ICV sense representació.

-Nosaltres teníem esperança de fer un bon resultat i el fet de ser la primera força ens deixa molt contents.

-La ciutadania ha decidit que vol un canvi i nosaltres apostarem per això, pel canvi.

Robert Benaiges (PSC)

- El resultat és un fracàs. Jo ja vaig dir que no governaria si no guanyava i li toca a la Mercè, com a guanyadora de les eleccions.

- La propera alcaldessa ha de ser la Mercè. Ja l'he trucat i l'he felicitat i li he dit que l'ajudaré en el que faci falta. Jo sempre dic que el poble és el que decideix i ha decidit, ara vol un govern de dretes.

- El que em sap greu dels resultats és que un partit hagi tret representació, és un perill.

Carme Cros (PP)


- Fem una valoració molt positiva, hem pujat 6 punts respecte les anteriors eleccions. El quart regidor és molt positiu, és un bon resultat. Lògicament estem molt satisfets dels resultats, tot i que hem estat molt a prop del cinquè regidor.

- És un èxit i una bona valoració de la feina que hem fet aquests anys, s’ha d’agrair a la gent que ens ha votat i que ens ha donat el seu suport i la seva confiança.

-A partir d’ara la responsabilitat la tindrà CiU i està clar que s’haurà de fer un pacte i aquest passarà per dos o tres partits. A partir de demà mateix, algú començarà a moure fitxa. Valorem molt positivament que ni ERC ni ICV tinguin representació, s’ha pogut confirmar la ‘debacle’ que hi ha hagut a les eleccions autonòmiques. La gent està votant per un altre tipus de política, diferent a la que ha fet fins ara el tripartit. El tripartit s’esborra del mapa.

Oliver Klein (NMC)

- Estic molt content amb els resultats. La feina feta ha valgut la pena i ho hem fet amb dos objectius bàsics: jo puc oferir quelcom per al municipi i per encapçalar una opció i segon, pel tema que el nostre missatge ha arribat a la gent.

- Ens hem posat al mateix nivell que els altres partits polítics i som un dels guanyadors d'aquestes eleccions. I també vull reconèixer la victòria de CiU, la victòria de Mercè Dalmau, és a ella a qui li ha de tocar governar i nosaltres estem disposats a ajudar a governar, estem disposats a estar al govern. Estem disposats a treballar, treballar, treballar, perquè només volem el millor per Cambrils.

- Volem estar al govern, per a que les nostres qüestions tinguin la influència suficient per traduir-se en polítiques concretes i poder canviar les coses a Cambrils. L'objectiu és canviar l'estil de fer política, per tornar a l'estil de servei públic, amb un estil més planer i més proper i sobretot treballar en les qüestions econòmiques.

Xavier Martí (la PLIC)

-Per nosaltres hi ha hagut una certa davallada, hem perdut dos regidors. Nosaltres som un partit únicament del poble, petit. La tendència, tal com ja es va fer palès a les autonòmiques, és que hi ha partits que pujarien bastant en aquestes eleccions.

-Hem quedat una mica decebuts però ens hem mantingut amb dos regidors i ens ha faltat un percentatge molt petit per tenir el tercer.

-Continuarem treballant com sempre. El pacte que tenim és amb el poble de Cambrils i continuarem treballant per Cambrils a l’Ajuntament. Aquests dies anirem parlant de la possibilitat de fer govern i nosaltres allí estem


Salvador Matas (ICV-EUiA)

- Ha estat una desil·lusió. Per vuit vots ens hem quedat sense representació.

- En aquests anys hem fet molta feina, molta tasca de govern i ara, la gent ha decidit anar cap a la dreta.

- També s'ha de valorar que de nou partits, només han tret representació cinc.

Jordi Fargas (ERC)


-Tenim una desil·lusió molt gran, perquè ens havíem creat unes expectatives i no les hem complert, però aquesta davallada també ens l’hem buscat nosaltres mateixos.

- La ciutadania té la paraula i aquesta ha estat la seva decisió. Teníem perspectives de seguir en el projecte de ciutat, però no ens han donat l’oportunitat.

- La tendència és que la societat catalana ha girat de l’esquerra cap a la dreta, però també em mostro molt crític amb la direcció d’ERC a nivell nacional i a partir d’ara neix un nou futur i una nova situació.

Gemma Capella (SI)

- Estem una mica decepcionats, perquè hem vist que la gent es queixa molt, però no actua tant, però ja estem treballant per seguir engrandint la local de SI a Cambrils i la gent està amb ganes de continuar. Estem contents amb els resultats que s'han obtingut amb la poca feina.

- A nivell general, SI ha anat prou bé, perquè hem tret 10 regidors al Camp de Tarragona, i partint de zero està prou bé.

- Tothom es queixa, però al final segueixen guanyant els grans partits. Sabíem que CiU pujaria. Francament pensava que el PSC no en trauria tants i em sap greu que els grups minoritaris hagin quedat fora. També em sap greu que ERC hagi quedat fora, perquè és el nostre partit cosí germà. Potser si ens poséssim d'acord a nivell de dalt, marxaria millor.

Chencho Sánchez (VxC)

- Estem satisfets perquè per nosaltres no era important treure representació.

- Hem fet soroll, ens han escoltat, que era el que volíem,  i no hem perdut res perquè no teníem res.

- Dels 188 vots, 160 han sortit de Vilafortuny i estem contents.

Comenta aquest article