Societat

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils guanya la VII edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers

Per Redacció

Equip de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils que va endur-se el primer premi del concurs

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils va guanyar la VII edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers, organitzat per la revista CUINA i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, que va tenir lloc el passat 5 de maig a l'Escola Joviat de Manresa. La segona posició del concurs va ser per a l'equip de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, mentre que el tercer lloc va anar a parar al centre amfitrió d'enguany, l'Escola Joviat de Manresa. L'equip de Cambrils també va aconseguir la menció al millor equip de cuina; Lleida, la menció al millor equip de sala; l'Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, la menció al millor vi, i l'Escola Abat Oliba de Ripoll, la menció a les millors postres amb fruita.

En aquesta edició, el VII Concurs de Joves Cuiners i Cambrers va comptar amb la participació de 15 escoles oficials d'hostaleria i instituts d'ensenyament secundari i un jurat format per 12 experts en gastronomia, presidits per Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. Enguany, els participants van haver de versionar les receptes de la sípia a la bruta i torradetes de Santa Teresa, tot plegat maridat amb els vins corresponents.

Els alumnes de segon del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de gastronomia de l'Escola d'Hoteleria de Cambrils –Eloy Sánchez i Sebastián Bedoya– van preparar una sípia confitada amb puré de patata i terra de sípia que els seus companys de servei de sala (de segon curs del CFGM de restauració) Lluís López i Xavi Navarro van servir als comensals. Per a les torradetes van seguir la recepta tradicional i les van embolcallar amb una gelatina de llet i canyella. Pel que fa a les postres amb fruita, el duet de sala va caramel·litzar unes maduixes que van repassar amb salsa de xocolata. El vi escollit va ser un Morlanda.

Comenta aquest article