Informació general

L'Ajuntament posa en marxa el servei de factura electrònica per agilitzar la tramitació amb els seus proveïdors

Per Redacció

Un moment de la roda de premsa de presentació d'ahir amb Pep Budí, Robert Benaiges i Anna Peláez

En el marc del projecte eCambrils, ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'un nou servei que a partir d'ara oferirà l'Ajuntament de Cambrils anomenat factura electrònica. Hi van ser presents l'alcalde –Robert Benaiges–, la regidora d'Hisenda i Gestió Estratègica –Anna Peláez– i el cap dels serveis informàtics de l'Ajuntament, Pep Budí. Amb aquest servei, el consistori cambrilenc s'integra en l'eFACT, el servei de factura electrònica de les administracions públiques catalanes i els seus proveïdors, per a la recepció de les factures electròniques. L'objectiu del servei és posar a disposició de les empreses i/o professionals proveïdors de l'Ajuntament de Cambrils una bústia de lliurament de factures electròniques aconseguint els beneficis lligats als procediments de facturació
 
Avantatges per als proveïdors i per a les administracions
 
El format electrònic per emetre factures electròniques a l'Administració és Facturae, una eina que el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç posa a disposició de les empreses per a la gestió i presentació d'aquestes de forma telemàtica. De fet, el document electrònic conté el mateix tipus d'informació que hi ha en una factura tradicional i que es transmet a través de mitjans electrònics; té validesa legal quan du la signatura electrònica i és susceptible de ser tramés per mitjans electrònics i relaciona a clients i proveïdors. Aquest sistema suposa una sèrie d'avantatges tant per als proveïdors com per a les administracions. Als proveïdors els permet fer un intercanvi de la informació sense errades; es redueix el temps de tramitació; hi ha una major eficiència en la gestió i es redueix la despesa en l'emissió i gestió de les mateixes. Per a les administracions suposa una reducció del temps de tramitació interna; anticipació dels seus plans de tresoreria, una major eficiència i l'eliminació de l'obligatorietat d'imprimir les factures en paper. En xifres, suposa un estalvi de 0,7 euros per factura rebuda per al receptor i 1,85 euros per factura emesa per a l'emissor. Les factures electròniques poden ser presentades per qualsevol empresa i/o professional que sigui proveïdor de l'Ajuntament, i pot fer un seguiment del seu estat a través de la Carpeta Ciutadana o el servei eFACT.
 
L'Ajuntament de Cambrils posa en marxa aquest servei a través d'un conveni de col·laboració amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i gràcies a la subvenció d'adhesió al eFACT per assolir l'adaptació dels sistemes comptables de l'Ajuntament per valor de 6.000 euros.

Comenta aquest article