Societat

L'Agrupament Escolta Gent de Mar enceta el primer cap de setmana de festa per celebrar el seu 35 aniversari

Per Berta Ruiz, Jonathan Galán

Un moment del concert dels Papagayo, aquest passat dissabte a la carpa municipal

Els Caravana, en un moment de la seva actuació, el passat dissabte a la nit

L'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar de Cambrils està de festa. Enguany, celebren el seu 35 aniversari i aquest cap de setmana es va donar el tret de sortida al seu programa d'actes, que s'allargarà fins a finals d'aquest mes de maig.

Més de tres dècades formant persones

Per encetar la festa, el passat divendres a la tarda a la plaça de l'església de Sant Pere, organitzaven l'acte inaugural. En aquest hi va haver un breu discurs per part dels dos caps actuals de l'agrupament: l'Albert Recasens i l'Alba Colom. Recasens va destacar que per a la gent de l'agrupament aquest 35 aniversari és un motiu de festa i de celebració, "per reafirmar la nostra presència al poble des de fa més de tres dècades. 35 anys que no formen part d'una sola de persona, sinó de centenars de persones que han passat per l'agrupament, alguns per deixar-hi moltes hores i dedicació, d'altres per gaudir i uns altres per venir cada dissabte, a cada excursió, a cada campament i sobretot col·laborar en l'educació dels nanos. Han estat 35 anys amb alts i baixos, sacrificis, maldecaps, discussions, però no podem oblidar que formen part del creixement de moltes persones, d'alegries, rialles, records, vivències. No som una guarderia pels dissabtes a la tarda, som un agent educatiu, socialitzador, formador de gent crítica i autònoma, una entitat amb valors, amb l'objectiu clar de deixar el món millor que l'hem trobat, tant socialment com mediambientalment. Aquest és l'esperit que ens ha mogut i ens mou". Per la seva part, Alba Colom va agrair totes les persones que han passat per l'agrupament al llarg d'aquests anys. "Si avui som aquí és gràcies a ells. Algú va haver de començar, algú ho va agafar i algú haurà de continuar aquest projecte. Sense caps, sense nens, sense pares, cadascun d'aquests elements, el nostre castell no s'aguantaria".

Concert a la carpa de la zona esportiva

Després dels parlaments, alguns dels escoltes reunits van deixar la seva petjada o la seva mà marcada en pintura, en un cartell col·locat per a l'ocasió per commemorar aquest aniversari. També es va organitzar una mica de piscolabis per a la canalla, així com una exposició fotogràfica, instal·lada a les parets del pati de l'església. L'endemà dissabte va seguir la festa dels escoltes amb una flash move i diferents actes de celebració. La jornada es va tancar amb un concert jove, organitzat a la carpa de la zona esportiva municipal, que va comptar amb un nombrós públic. En aquest hi van tocar els Caravana, un nou conjunt cambrilenc de caire rumbero, que va fer el seu bateig a l’escenari. Després va ser el torn dels Papagayo, el segon grup local de la nit que a ritme de rumba va acabar d'animar un públic que va respondre molt positivament cantant les lletres del grup cambrilenc. Posteriorment, va tocar l'orquestra Mitjanit, fent repàs de les seves  versions de clàssics catalans, passant pel rock en castellà o cançons en anglès. La seva intervenció es va allargar fins les quatre de la matinada, quan es va cloure la sessió musical amb DJ Kiko, qui va punxar música de tota mena per fer ballar el públic.

Els escoltes deixant la seva petjada al cartell del 35 aniversari

Els caps de l'agrupament, Albert Recasens i Alba Colom, fent el discurs inaugural el passat divendres a la tarda a la plaça de l'església de Sant Pere

Comenta aquest article