Societat

Els periodistes pericos, Raquel Mateos i David Balaguer, aborden el tractament informatiu que se li dóna a l'Espanyol

Per Berta Ruiz

Un moment de la conferència-col·loqui, ahir al vespre al Centre Cultural. D'esquerra a dreta: David Balaguer, Raquel Mateos i Marc Libiano

La Penya Blanc i Blava de Cambrils organitzava ahir al vespre al Centre Cultural, una xerrada-col·loqui per abordar diferents qüestions sobre l'actualitat del RCD Espanyol. En aquest cas, es va comptar amb la participació dels periodistes esportius Raquel Mateos i David Balaguer, presentadors del programa Hat Trick Espanyol de TV3 (Esport 3), i el periodista local del Diari de Tarragona Marc Libiano, que va moderar l'acte.

Raquel Mateos: "Els quatre clàssics han estat un autèntic viacrucis"

Ambdós periodistes van parlar sobre el tractament que els mitjans de comunicació donen a l'actualitat del club perico. Per un costat, Raquel Mateos va comentar que en els darrers anys el tracte i la cobertura informativa ha anat millorant força i que poc a poc s'estan fent passes importants. Un exemple, segons va dir, és l'aparició d'un programa com el Hat Trick Espanyol, dedicat exclusivament a temes del club blanc i blau. No obstant això, Mateos també va criticar que molts mitjans escrits dediquen molt poc espai informatiu per a l'Espanyol en favor d'altres clubs com el Barça o el Reial Madrid. En aquest cas, va manifestar que els quatre darrers "clàssics" entre culers i madridistes havien "estat un autèntic viacrucis" i un gran exercici de màrqueting per part dels grans diaris esportius tant de Barcelona com de Madrid. Tot i la poca presència informativa, la periodista va comentar que "l'Espanyol ha de tenir la seva quota. Estem ben informats, poc, però bé".

David Balaguer:
"Si ets de l'Espanyol no fullegis l'Sport, perquè hi trobaràs 30 pàgines del Barça i 1 de l'Espanyol, i et faràs mala sang"

En aquesta mateixa línia, David Balaguer va explicar que el tracte informatiu que l'Espanyol tenia fa 10 anys "era fatal i molt pobre". Aquestes mancances, segons va dir, "s'havien d'arreglar i s'han anat arreglant però a una velocitat molt lenta, perquè encara existeix una clara desinformació de l'Espanyol". Coincidint amb la seva companya, Balaguer també va dir que les coses estan millorant, perquè per exemple, "fa 10 anys era impensable que existís un programa com el Hat Trick Espanyol". En aquest sentit, el periodista va reclamar que la gent de l'Espanyol hauria d'interessar-se molt més pels mitjans de comunicació propis de l'Espanyol, referint-se a la recent desaparició del diari Blanc-i-blau. "Si ets de l'Espanyol no fullegis l'Sport, perquè hi trobaràs 30 pàgines del Barça i 1 de l'Espanyol, i et faràs mala sang", va apuntar. A nivell de cerca d'informació, David Balaguer va dir que existeix un eina fonamental com és internet, on tots els pericos poden trobar una gran quantitat d'informació sobre el seu equip, així com també hi ha programes de ràdio que parlen de l'actualitat perica. En general, va dir que "les coses han anat prosperant i anem pel bon camí".

Comenta aquest article