Informació general

L'accés al refugi de la Guerra Civil es troba en bon estat

Per Lluís Rovira i Barenys



L'entrada al refugi es troba al mig de la plaça de l'Església de Santa Maria, en ple Barri Antic
Durant tot el dia d'ahir, dos operaris que treballen a les obres de remodelació dels carrers del Barri Antic van anar traient la capa de terra que cobria l'entrada del refugi. A mitja tarda ja eren visibles els 10 primers graons de l'accés i la volta d'obra del refugi, tot en perfecte estat de conservació. Avui s'espera que s'arribi fins a baix de tot. A mitja baixada del refugi, en una de les rajoles, hi ha marcades les inicials J.F. També es veuen els ferros que subjectaven la fusta que feia de barana per  baixar-hi.

Recordem que, tal com va avançar Revista Cambrils Diari Digital, la descoberta d'aquesta entrada al refugi va tenir lloc ahir a mig matí.

Aquest refugi, que es troba a una profunditat d'entre 5 a 6 metres, recorre el carrer de les Creus i té, a més, una bifurcació cap al pati del col·legi Vedruna, que en temps de guerra era la seu de la UGT.

Un cop coneguda la notícia de la troballa de l'accés al refugi de la Guerra Civil, van ser molts els curiosos que es van acostar a la plaça de l'Església per veure l'aspecte dels treballs que s'hi estan fent. De moment els operaris treuran, avui, tota la capa de terra que tapa l'accés al refugi fins a fer-lo accessible.

D'altra banda, l'alcalde, Robert Benaiges, ha manifestat que avui parlaran del refugi i de la seva possible conservació a la reunió de la junta de govern, "de moment no hi ha cap decisió presa sobre aquesta qüestió. Avui en parlarem i, també, es debatrà a la propera reunió de la Comissió de Cultura. En pocs dies prendrem una decisió".

Comenta aquest article