Societat

L’Ajuntament edita el plànol “Caminant per Cambrils” per donar a conèixer quatre noves rutes a peu i en BTT

Per Redacció

Els regidors Joan Mas i Ana López en la presentació del plànol turístic

L’Ajuntament de Cambrils va presentar, ahir, un plànol que recull la xarxa de camins públics situats a la zona rural i la informació sobre quatre nous recorreguts destinats als amants de fer turisme a peu o en bicicleta que "permeten descobrir els valors naturals i culturals que formen part del nostre patrimoni", segons va comentar el regidor de Medi Ambient, Joan Mas. El plànol incorpora un fulletó que, a la seva part posterior, du una breu explicació de les següents quatre rutes: el llegat dels Samà, pels límits de l’antic terme dels Tegells, passejades a redós dels Tegells i rodant sobre asfalt pel perímetre municipal.

5.000 unitats en sis idiomes

D'aquests plànols se n’ha fet una edició de 5.000 unitats en català, castellà, anglès, francès, alemany i euskera. En aquesta ocasió s’ha decidit incorporar l’euskera perquè el turista basc és un perfil de visitant que practica molt el senderisme i el BTT durant tot l’any. L’any 2010, un 26,4% dels turistes de l’estat espanyol que van consultar les oficines de turisme van ser persones d’Euskadi, situant-se en segon lloc després dels turistes aragonesos, que van suposar el 26,8%. A més, cal destacar que gairebé 2.500 de les consultes realitzades per turistes bascos van ser per demanar rutes i visites a peu o en bicicleta, gairebé un 25% del total d’11.510 consultes realitzades per persones d’Euskadi.
Cal dir que amb aquest material es conclou l’actualització de les rutes ecoturístiques iniciada l’any 2006  

Desestacionalització
   
L'Ajuntament de Cambrils inclou aquest material com oferta complementària, considerant-la  com un valor afegit que intervé directament en la desestacionalització de la temporada turística i en la diferenciació de Cambrils dins la Costa Daurada. Segons va explicar Joan Mas, "el fet de disposar d’aquest material a les oficines és una eina de diferenciació, ja que tenim un municipi que afavoreix la pràctica d’activitats a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat."
Aquest fulletó completa el que ja té el Patronat des de fa temps a disposició del visitant de rutes en bicicleta per fer des de Cambrils. El fulletó reuneix diferents opcions de cicloturisme amb informacions d’interès com ara l’explicació de la ruta, el quilometratge, el desnivell.

Comenta aquest article