Informació general

ERC proposa que una sola estructura de gestió municipal es faci càrrec de totes les infraestructures culturals de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la presentació d'ERC, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Jordi Savall, Jordi Fargas i Eduard Pellicer

ERC va presentar, ahir, les propostes culturals que porten dins el seu programa electoral de cara a les properes eleccions municipals, mostrant, primer que tot, una clara voluntat de defensa i de promoció, "dels projectes proposats per les entitats culturals, juvenils i festives de Cambrils. Volem fer un reconeixement a les persones del teixit associatiu que dediquen el seu temps lliure perquè la ciutat es mantingui viva", segons explicava ahir el cap de llista d'ERC, Jordi Fargas. A més, ERC considera que "la cultura no és una despesa sinó una inversió per això consolidarem el pressupost de cultura fent possible que aquest es mantingui".
I com a exemple de l'aposta cultural d'aquesta formació política, ERC va aprofitar la roda de premsa per a fer la presentació de la melodia original per la campanya, que ha estat composada per Apel·les Carod i Pau Fargas.

Una sola estructura de gestió

Una de les propostes culturals d'Esquerra és la d'aglutinar des de la pròpia regidoria de Cultura i en una sola estructura de gestió tot tipus d'organismes, el municipal i el particular perquè comparteixin el mateix projecte i les mateixes línies d'actuació cultural. Així doncs, els museus, la biblioteca, la Cripta de l'Ermita, la Torre del Llimó, la creació artística de l'Escola Municipal de Música i el futur teatre auditori, han d'estar gestionats per aquesta única estructura municipal, que ha de comptar amb la representació de tots els ens culturals de Cambrils, segons ERC.
Una altra de les propostes culturals d'ERC és la creació del "carnet gratuït dels amics de la cultura de Cambrils per tal d'obtenir informació telemàtica de tots els esdeveniments culturals que existeixin a la ciutat".

Fàbrica de la Cultura a la Torre del Llimó i creació d'un Museu d'Art Modern

Esquerra també proposa convertir la torre del Llimó en la Fàbrica de la Cultura, és a dir, un "espai de promoció de la producció artística i cultural de Cambrils. Crearem una base de dades on hi figurin tots els àmbits artístics i culturals fomentant la creació de projectes interdisciplinaris".
Una altra de les propostes d'ERC és la creació d'un Museu d'Art Modern que pugui aglutinar tota l'obra artística propietat del municipi i proposen l'antiga seu dels bombers com a lloc per a la seva instal·lació.

Utilització d'una part de l'Ateneu per part de l'Escola Municipal de Música

El recentment estrenat edifici de l'Ateneu Juvenil, per ERC, s'ha de potenciar mitjançant les col·laboracions amb les diverses entitats culturals, festives i juvenils i, especialment, amb l'Escola Municipal de Música. Segons ERC, "l'Ateneu ha de servir per descongestionar les instal·lacions escasses de l'escola Municipal de Música".
A banda d'això, ERC considera que l'Ateneu ha de servir per fomentar la creativitat als joves de Cambrils i per crear conjunts musicals i artístics.

Comenta aquest article