Informació general

Gemma Capella (SI), "l'Ajuntament no pot ser una agència de col·locació i promoció d'amics i familiars del partit"

Per Lluís Rovira i Barenys

Foto de la candidatura de SI a Cambrils

Solidaritat Catalana per la Independència va fer, ahir al Centre les Basses, l'acte de presentació de la seva candidatura completa per a les eleccions del proper 22 de maig i va mostrar les línies bàsiques de les seves propostes electorals. La candidatura de SI està formada per:
1 Gemma Capella Roca
2 Roger Baiges Sorrius
3 Carolina González Romaní
4 Josep Manel Sans Campanillas
5 Adam Gómez Molina
6 Teresa Maria Castel Grau
7 Miquel Simón Garcia
8 Jordi Laborias Topas
9 Xavier Dexeus Domingo
10 Maria Juliana Capilla Ramírez
11 Octavi Peris Rodríguez
12 Gloria Vizuete Cañada
13 Nuria Lobato Herrera
14 Francesc Xavier Sala Pinós
15 Oriol Veciana Del Rio
16 Teresa Maria Grau Miró
17 Eugeni Capella Roca
18 Maria Lluïsa Sánchez Oliva
19 Jaume Casanellas Gretz
20 Manel Palacios Álvarez
21 Maria Marcer Ollé

S1 Sílvia Fresno Vizcarro
S2 Joan González Alestia
S3 Albert Pereira Solé

El coordinador de SI a Cambrils, Eduard Simó, va obrir l'acte fent una defensa aferrissada de la llista que presenta SI a Cambrils i denunciant "l'apoltronament" dels actuals polítics que ens governen a l'Ajuntament. La cap de llista de SI, Gemma Capella, va prendre la paraula per presentar les principals propostes del partit de cara a les eleccions municipals. Abans, però, va fer referència al deute municipal, "que ronda entre els 50 i 60 milions d'euros i que això significarà que al proper mandat no es podrà inaugurar res ni  es podrà tornar el que es deu".
Capella va manifestar que SI no vol "incrementar l'IBI per damunt de l'IPC i no donarem suport a cap partit que pretengui fer-ho". També va defensar l'aplicació de mesures d'austeritat per reduir la despesa pública ara bé, "no es poden retallar coses de manera lineal. Per exemple, la política informativa de l'actual ajuntament té un cost aproximat d'un milió d'euros. Hem de donar millor informació amb la meitat de cost"
La candidata de SI va fer una especial incidència en el fet que "l'Ajuntament no pot ser una agència de col·locació i promoció d'amics i familiars del partit". Finalment, com a partit independentista, SI es compromet a crear una plataforma per a informar la ciutadania dels greuges que Espanya fa a Catalunya, "la Generalitat ha de retallar 2.500 milions d'euros quan cada any Espanya ens pren 22.000 milions d'euros. Espanya ens roba i des de l'Ajuntament ho explicarem a tothom". Capella també va dir que SI es compromet a no pactar amb cap partit que doni el seu vot per expol·liar Catalunya, "és a dir, de no pactar amb el PP i amb el PSC tot i que estem oberts a col·laborar amb tothom".

Hèctor López Bofill, coordinador de SI al Camp de Tarragona, va ser l'encarregat de cloure l'acte i va augurar un "èxit fulgurant a la candidatura de SI ja que apareix en un moment en que la ciutadania demana noves maneres de fer política". López Bofill també va dir que la gent independentista ha de poder votar aquesta opció a cadascuna de les eleccions que hi hagi, "si volem la independència de Catalunya ho hem d'anar visualitzant en tots els comicis electorals"

Hèctor López Bofill, Gemma Capella i Eduard Simó, ahir, en l'acte de SI al Centre les Basses

Comenta aquest article