Societat

El Sopar de la Fam d'enguany destinarà els diners recaptats a la reinserció social de tres pobles afectats pel "tsunami"

Per Judit Pinazo

Un any més, Mans Unides Cambrils amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitzarà el proper 25 de febrer el Sopar de la Fam. Enguany els diners que s'aconsegueixin reunir es destinaran a la reinserció social dels afectats de tres pobles del sud de l'Índia, que va patir les conseqüències del tsunami.

Les illes de Satar Island, Malankara i Junkithai son tres pobles pescadors que es troben al mar interior de Kerala, a la costa est del con sud de l'Índia. La zona va patir nombrosos danys materials a causa de les ones del tsunami al mar interior. Al no haver patit pèrdues humanes, actualment no reben ajuda estatal i els pobles conviuen amb una plaga invasiva de jacints d'aigua, que creixen a un ritme vertiginós al mar, impedint que passi la llum i fent que morin les algues on creixen els peixos. La plaga afecta directament un dels actius principals de l'economia de la zona, que és la pesca.

La solució al problema passa per netejar la zona i introduir la fibra del jacint d'aigua com a materia prima a l'artesania de la cistelleria perquè els habitants del poble puguin subsitir, ja que actualment no poden fer-ho amb la pesca. Els beneficiaris directes d'aquest projecte són 2.800 persones i per dur-ho a terme es necessita un pressupost que ronda els 40.514 euros.

El Sopar de la Fam se celebrarà el dia 25 de febrer al Palau Municipal d'Esports. La presentació de l'acte anirà a càrrec de l'Agrupament Escolta Gent de Mar, i comptarà amb l'actuació de la Companyia Colomada amb l'espectacle Ca Barret, l'actuació del Grup Dum i un sopar. Es poden comprar els tiquets a les llibreries de Cambrils fins al proper 24 de febrer. El preu del sopar és de 8 euros per adults i 5 euros els menors.

Comenta aquest article