Societat

La processó del Sant Enterrament es reafirma com l'acte més participatiu de la Setmana Santa cambrilenca

Per Anna Fargas

La processó del Sant Enterrament entrant a la plaça d'Espanya

Divendres Sant a les nou del vespre es va dur a terme l'acte central de la Setmana Santa cambrilenca, la processó del Sant Enterrament. L'acte va estar organitzat per la Congregació de la Puríssima Sang juntament amb la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle.

La processó, que va durar prop de dues hores, va realitzar el recorregut habitual, sortint de la plaça de l'església de Santa Maria, passant pels carrers de la zona del Barri Antic i acabant a la plaça d'Espanya. L'acte va comptar amb la participació dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang; els escolans de la parròquia de Santa Maria; el pas L'oració a l'hort; la bandera de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle; el pas Jesús lligat a la columna; Jesús Natzarè; el penó infantil; la bandera de la Congregació de la Puríssima Sang, amb els Portadors d'Honor d'aquest any, el Ball de Bastons de Cambrils, els confrares de la Congregació de la Puríssima Sang; el Sant Crist; la banda de l'Escola Municipal de Música; la Pietat; el penó de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors; la Mare de Déu dels Dolors; els improperis; Sant Joan; el pas El retorn del calvari i el Sant Sepulcre acompanyat de les autoritats i la policia local vestida de gala.

La pluja feia presagiar un final semblant al de fa dos anys

La pluja, que va anar caient durant totes les festes de Pasqua, va fer una pausa durant gairebé les dues hores que va durar la processó. Tot i això, encara estava present l'aiguat que fa dos anys va caure enmig de la processó i que va obligar a dissoldre l'acte i a amagar els tabernacles a corre-cuita sota els porxos de la plaça d'Espanya. Tal i com va explicar Joan Rodríguez, president de la Congregació de la Puríssima Sang, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital "amb el temps que ha fet la gent estava mig espantada, tot i això des d'aquest matí que jo estava segur que la processó es feia aquesta nit".

Pel que fa a novetats, Joan Rodríguez va explicar que aquest any amb la crisi "els pressupostos són escassos, amb els armats vam quedar a zero i hem canviat només allò estrictament necessari". Tot i això va manifestar estar content amb el resultat "és una processó que cada any queda més maca, ha quedat molt bé".

Exhibició de tabernacles

El Divendres Sant a la tarda, es va fer l'exhibició de tabernacles a la plaça d'Espanya. Abans, però, a la sortida de la celebració eucarística del Divendres Sant, els armats van fer una exhibició davant la pàssia i, posteriorment, un canvi de guàrdia custodiant el Sant Sepulcre a la mateixa plaça d'Espanya.


Comenta aquest article