Societat

Les entitats festives participen en la tercera sessió del Consell d’Infants de Cambrils

Per Redacció

Els membres del Consell d'Infants amb els representants de les entitats festives

El Ball de Diables Els Cagarrieres, els Timbalers Cop de Cap, la Colla Gegantera Tota l'Endenga i del Ball de Bastons de Cambrils van participar dissabte en la tercera sessió del Consell d’Infants de Cambrils. D’aquesta manera, els xiquets i xiquetes es van introduir de ple en el Seguici Festiu de Cambrils i els seus elements, que van anar coneixent i interioritzant de la mà de les entitats que el formen.

Després d'esmorzar, els escolars van debatre sobre la cultura popular i concretament sobre les millors mesures per difondre les festes majors, el Seguici Festiu i la seva importància en la cultura d'un poble, ja que és part de la identitat i generen sentiment de pertinença. D’aquesta tercera sessió, els nens i nenes en van treure cinc propostes que proposaran al Ple extraordinari que es celebrarà el mes de juny.

El Consell d’Infants, enguany dedicat a la política cultural i festiva, està format per 25 representants de les classes de 5è i 6è de primària de totes les escoles cambrilenques. És el segon any que Cambrils compta amb aquest òrgan de participació ciutadana on els nens i nenes participen d'un procés de formació, deliberació i decisió. L'any passat, el Consell d’Infants de Cambrils es va dedicar a les propostes per aconseguir els Objectius del Mil·lenni fixats per Nacions Unides.

Comenta aquest article