Societat

S'inaugura "En el pla de les Serenes", el monument en record al centenari de l'Any de les Desgràcies de 1911

Per Jonathan Galán

Moment en què es va destapar l'obra realitzada per David Callau

"En el Pla de les Serenes" és el títol que duu el monument commemoratiu en record al centenari de l' Any de les Desgràcies de 1911– creat per l'artista cambrilenc David Callau–, ubicat a l'espai de les Escales Reials del port de Cambrils i que es va descobrir el passat divendres a la nit en un acte que va generar una gran expectació.

L'espai es va ambientar per l'ocasió amb els arbres decorats amb margarides i espelmes i una catifa plena de pètals de flors. L'acte el va endegar l'autor de l'obra, que va explicar el sentit del monument, en què es va inspirar i va agrair a tots els col·laboradors, polítics i amics que l'havien ajudat a realitzar l'obra. Després del parlament, va començar un espectacle a càrrec d'un grup de dansa clàssica, que van entrar a l'espai amb unes espelmes i van fer un ball en honor al centenari. A continuació, va ser el torn d'una cantant que, acompanyada per un piano, va interpretar l'Ave Maria i una havanera.

Acte seguit, es va iniciar la descoberta del monument amb un petit ensurt, ja que la lona va quedar enganxada en una de les peces de l'obra. Un cop descoberta, el públic es va acostar per poder veure l'obra de prop i veure els detalls que la composen, així com fer fotos, fet que s'ha anat repetint durant els dies següents.

S'ha de recordar que finalment la Junta Electoral de la Zona va donar permís per inaugurar l'escultura després de les denúncies de CiU, PP, la PLIC i SI un dia abans de l'acte de descoberta.





Comenta aquest article