Cultura

S'inaugura al Molí de les Tres Eres, l'exposició "Alimentum", una mostra per conèixer l'alimentació a l'antiga civilització romana

Per Berta Ruiz

L'exposició es va inaugurar ahir al vespre i es podrà visitar fins el 29 de maig

El Museu del Molí de les Tres Eres acull des d'ahir al vespre l'exposició itinerant "Alimentum. Menjar i beure en època romana", muntada i produïda per l'empresa de difusió del patrimoni gastronòmic KuanUm, i emmarcada dins de la programació del festival Tarraco Viva. L'acte d'inauguració va anar a càrrec del director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí, qui va explicar alguns detalls de la mostra.

L'exposició està dedicada a l'alimentació a l'antiga civilització romana, amb tot un seguit d'explicacions sobre el menjar i el beure d'aquella època. A banda dels cartells informatius, les explicacions i les imatges que acompanyen la mostra, també s'han traslladat in situ, aquells condiments i herbes aromàtiques que acompanyaven els menjars romans, i els quals es poden olorar. També hi ha disponibles un seguit de receptes amb plats típics d'aquella època. Uns menjars amb uns gustos molt forts, alguns ben diferents als actuals i d'altres força semblants. De fet, segons va explicar Martí, "aquest tipus d'alimentació, de begudes i de condimentació ens ensenyen que la nostra cultura també té les seves arrels en l'època romana, no només en la llengua sinó també en la gastronomia". Martí també va comentar que l'exposició s'instal·la al Molí de les Tres Eres, un lloc idoni ja que en aquest espai, també hi ha una altra exposició dedicada a l'arqueologia de l'antic poblament de Cambrils i la peça fonamental d'aquesta exposició és el lampadari d'un triclini, és a dir, d'un menjador en època romana.

Cal destacar que Cambrils és subseu del festival Tarraco Viva que se celebrarà el proper mes de maig. La mostra es podrà visitar fins el dia 29 de maig.

Comenta aquest article