Cultura

El reusenc Aleix Cort presenta la seva novel·la El nen que volia tenir les mans transparents dins el programa Dies de Llibres

Per Lluís Rovira i Barenys

Aleix Cort i Cori Pedrola ahir, en la presentació de la novel·la El nen que volia tenir les mans transparents

El reusenc Aleix Cort va presentar, ahir al vespre i dins el programa Dies de Llibres, la seva novel·la El nen que volia tenir les mans transparents, editada per Arola Editors. Una novel·la que, segons va explicar Cort en la seva presentació, "és un homenatge als nens que no tenen infantesa. El protagonista és un jove pispa que té les mans tan ràpides que sembla que no les tingui". L'autor del llibre va explicar que la inspiració d'aquesta temàtica li va venir a rel d'una notícia que havia llegit referent a nens que vivien a les clavegueres de ciutats del nord d'Europa, "un d'aquests nens n'és el protagonista de la novel·la i passa de viure a les clavegueres, prop de l'infern, a ser un mag".
La novel·la, a més, lliga amb altres temes d'actualitat referent al món infantil, com són el tràfic tant de nens com d'òrgans i les adopcions il·legals, "són temes durs i reals com la vida mateixa", deia ahir l'autor del llibre que afegia que "hi ha un món paral·lel al nostre que hem de tenir en compte".

Aleix Cort és autor d'un bon nombre d'obres de narrativa infantil així com de diverses obres de poesia. Cort és un artista interdiciplinari i transversal ja que també ha treballat en el camp de les arts escèniques, de la dansa i de l'audiovisual, entre d'altres. La presentació de la seva novel·la va anar a càrrec de la fotògrafa reusenca Cori Pedrola.

Comenta aquest article