Informació general

Del 10 al 26 de febrer, se celebraran les II Jornades de la Galera de Cambrils

Per Judit Pinazo



Presentació dels actes de les II Jornades de la Galera de Cambrils, ahir a l'Ajuntament
La Regidoria de Promoció de Ciutat en col·laboració amb diferents agents públics i privats de Cambrils va presentar ahir les II Jornades de la Galera, que se celebraran entre els dies 10 i 26 de febrer. Després de l'èxit assolit en la primera edició, enguany les jornades es volen consolidar i recuperar així la capitalitat gastronòmica del municipi. Per Oliver Klein, regidor de Promoció de Ciutat "fa 25 anys en el I Congrés de Gastronomia a Catalunya es va triar Cambrils com a capital gastronòmica catalana, ara volem reprendre la mateixa història, recordant que la nostra ciutat té una qualitat gastronòmica molt important". Per la seva banda l'alcalde -Robert Benaiges- va aprofitar l'acte per demanar a la Generalitat que es tingui més en compte l'aportació de Cambrils al món de la gastronomia " a Fitur es va repartir informació sobre les activitats organitzades durant l'any de la gastronomia, celebrat durant el 2005, i no es va fer referència ni a la primera edició de les Jornades de la Galera ni a les Jornades Gastronòmiques de l'octubre. Hem de posar les piles perquè el nostre esforç es vegi reflectit"

El 10 de febrer es donarà el tret de sortida a les jornades, amb un acte  d'inauguració a la torre del Port. Diumenge 12 de febrer a le 12 del migdia les noves instal·lacions de la Cooperativa Agrícola acolliran la presentació de l'oli nou de la Cooperativa al món de la gastronomia. A l'acte, que s'hi podrà accedir amb invitació, hi participaran diferents restauradors de Barcelona que fa anys que utilitzen l'oli de la Cooperativa de Cambrils per elaborar els seus plats.

Durant tots els dies de les jornades, al Mercat Municipal de la Vila, s'hi trobaran tots els ingredients necessaris per preparar receptes amb galera. Els paradistes repartiran les receptes guanyadores del concurs "Del mar als fogons" de l'edició de l'any passat.

Del 13 al 25 de febrer se celebrarà per segon any el concurs "Del mar als fogons" per a joves cuiners, un concurs destinat a joves cuiners i estudiants de cuina de Cambrils i a promoure el consum de la galera. El concurs se celebrarà a les dependències de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils i el lliurament de premis se celebrarà el dia 25 a l'hotel Tryp Port Cambrils.


El dia 19 de febrer se celebrarà el tastet de galeres al port. A partir de les 11.30 del matí i fins a la 1 del migdia la plaça de Marcel·lí Domingo acollirà la degustació de fideus amb galeres cuinats per mariners a l'estil d'abordo. L'any passat, segons Josep Pijoan, patró major de la Confraria de Pescadors, "es van utilitzar 500 quilos de galera i a la mitja hora ja ho havíem acabat tot, ens vam quedar curts. Enguany augmentarem la quantitat i a veure si en pesquem força. Ahir mateix es van agafar 2.600 quilos de galera, una xifra poc habitual. Esperem seguir així".

El mateix dia 19 de febrer, a les 12 del migdia, el Mollet del Rec acollirà l'arribada de la Teresa, antiga embarcació de fusta construïda a Cambrils l'any 1936. Durant aquest acte es farà el lliurament oficial d'aquesta embarcació al municipi per iniciar-ne la seva restauració.

Finalment el dia 25 de febrer se celebrarà la Nit de les Estrelles, de les 18.00 a les 20.00 hores, a l'hotel Tryp Port Cambrils, com a acte de cloenda de les jornades, amb un espectacle teatral amb la gastronomia com a teló de fons.


En aquesta segona edició de les Jornades de la Galera hi participaran 33 restaurants de la població, 9 més que en l'edició passada. Els restaurants participants incorporaran en les seves cartes, durants els dies que durin les jornades, plats en què la protagonista sigui la galera.

Comenta aquest article