Cultura

El departament de Festes convoca una nova edició per a l'elecció de la pubilla i l'hereu de Cambrils

Per Redacció

Imatge de les pubilles i hereus de Cambrils durant 2010

El departament de Festes de l'Ajuntament ha convocat una nova edició per a l'elecció de la pubilla i l'hereu de Cambrils i les seves damisel·les i fadrí, així com de la pubilla i l'hereu infantil. Enguany, per tal de donar a conèixer les bases s'han editat uns flyers informatius on hi ha publicades les bases, que es repartiran per les escoles i els instituts de Cambrils, a diferents cursos, segons les edats. També es poden trobar als comerços i als equipaments municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca Municipal, el Punt d'Informació Juvenil (PIJ), a l'Ajuntament i als diferents els centres cívics.

La pubilla i les seves damisel·les, l'hereu i el fadrí, i la pubilla i l'hereu infantils, representaran el municipi en tots els actes i les festes populars i tradicionals de Cambrils, durant tot un any, des del mes de juny de 2011, coincidint amb la Fira de Cambrils fins al pregó de la Fira de l'any 2012, a finals del mes de maig.

El veredicte es farà públic el 29 de maig durant el pregó de la Fira

Els candidats a pubilla i hereu han de tenir entre 16 i 22 anys fets i han d'estar empadronats a Cambrils. El dia 5 de maig es realitzarà la prova de selecció, i en el marc del pregó de la Fira –que se celebrarà el dia 29 de maig– es farà públic el veredicte del jurat. Durant aquest mateix acte es farà l'elecció de la Pubilla i Hereu infantils, on es poden presentar nens i nenes que tinguin entre 6 i 9 anys. Tant els candidats a Pubilla i Hereu grans, com els petits, rebran un obsequi per presentar-se. A més, la Pubilla i l'Hereu de Cambrils rebran 400 euros en vals de compra –una quantitat que es rebaixa respecte a l'any passat quan van ser 500 euros– i una estada d'una nit a l'Hotel Roc Blanc d'Andorra i les damisel·les i el fadrí rebran 200 euros en vals de compra i també l'estada a Andorra.

Des de l'àrea de Festes s'anima a tots els joves i xiquets cambrilencs a participar en aquest acte de cultura popular catalana i acostar d'aquesta manera les tradicions de Cambrils a les noves generacions.

El termini per a les inscripcions finalitzar el dia 29 d'abril pels grans i el 19 de maig pels més petits. Per a més informació i fer les inscripcions, cal adreçar-se al departament de Festes de l'Ajuntament, trucant al telèfin 977 794579, a través del correu electrònic festes@cambrils.org o a la pàgina web: http://www.cambrils.org/festes/festes_web

Comenta aquest article