Societat

El XXXIIè ral·li de cotxes antics arriba a Cambrils després de sis dies i 700 quilòmetres de recorregut

Per Lluís Rovira i Barenys

Els vehicles antics al port de Cambrils, ahir al matí, on van despertar l'admiració dels vianants

Després de sis dies de ruta i 700 quilòmetres de recorregut, els cotxes antics que han participat al Ral·li d'enguany, arribaven, ahir al matí, al punt de partida, Cambrils. En total el ral·li ha constat de 14 etapes i n'ha resultat guanyador Leo Welfring, de Luxemburg. amb el seu Ford A Roadster. Welfring ha participat 13 vegades al ral·li cambrilenc i aquesta és la seva primera victòria.
Enguany han estat 15 els vehicles que han participat al ral·li dels quals quatre han sofert alguna avaria de consideració. De cara a l'any vinent s'ha previst recuperar les dates habituals, és a dir, la darrera setmana del mes d'abril.

Núria, Queralt, Montserrat i camp del Barça

El ral·li, a part de l'aspecte competitiu, té una marcada vesant turística i cultural. Al llarg de les diferents jornades del ral·li, els participants han pogut fer tot un seguit de visites a llocs destacats. Així doncs, el primer dia van visitar les caves Sumarroca, a Sant Sadurní d'Anoia, així com la fàbrica Seat, a Martorell. El segon dia van fer una visita a les instal·lacions on hi ha el Sincrotó, a Cerdanyola, i més tard van aturar-se a Vic i a Ribes de Fresser. El tercer dia van pujar fins a Núria amb el cremallera, per tal de fer una visita al santuari. Per la tarda, ja amb els vehicles, van arribar fins a Ripoll on van visitar el monestir i el museu etnològic. El quart dia es van dirigir fins al santuari de Queralt, a Berga, on el mossèn els va beneir els vehicles. Des d'allí i passant per Solsona, el ral·li es va dirigir al museu de la moto de Bassella i, posteriorment, fins a Montserrat on van fer una visita al santuari. El cinquè dia, els vehicles antics es van dirigir fins a Barcelona, concretament fins a les instal·lacions del FC Barcelona on els vehicles van ser exposats tot el dia al recinte del club. Els participants del ral·li van poder dinar a la sala noble, al mateix lloc on dinaven els jugadors del Barça que al vespre jugaven el seu partit de lliga contra l'Almeria. Abans d'anar a veure el partit, però, es va fer una visita a la Sagrada Família, fent el desplaçament en autocar. El sisè i darrer dia va ser el del retorn fins a Cambrils, on van arribar a mig matí al port. Allí, com és habitual, van despertar l'admiració de tota la gernació que ahir s'aplegava en aquest indret cambrilenc.

Un dels Rolls Royce que van participar al ral·li, ahir, al port de Cambrils

Comenta aquest article