Informació general

Tots els grups polítics municipals demanen la gratuïtat de l'AP-7 mentre durin les obres de l'N-340

Per Judit Pinazo



Cues a l'N-340, a la nova rotonda de la cruïlla de la carretera de Misericòrdia, aquest mes de gener
Tots els grups polítics representats a l'Ajuntament de Cambrils van donar suport, en la sessió plenària celebrada ahir al vespre, a la moció en què se sol·licita la gratuïtat de l'autopista AP-7 en el tram entre Cambrils i Salou –l'únic tram de pagament entre Torredembarra i Cambrils– mentre durin les obres de construcció de la variant de l'N-340. Així es va aprovar en el ple d'ahir al vespre, on es va incloure aquest punt a última hora. Per Robert Benaiges, alcalde de Cambrils: "no és la primera vegada que intentem tirar endavant una moció d'aquestes característiques, però ara ho tornem a demanar, ja que les obres de la nova variant de l'N-340 estan provocant problemes de trànsit i algun accident, i això fa que l'accés de Cambrils a Reus o Tarragona o a la inversa sigui molt dificultós". L'alcalde es va comprometre a fer tota la pressió necessària per aconseguir la gratuïtat. El regidor de CiU Joan Estrada també va voler deixar constància que aquesta proposta l'havia plantejat el seu grup polític i mostrava la seva satisfacció pel fet que la moció s'impulsés per unanimitat.

Per altra banda, Robert Benaiges va mostrar la seva preocupació de cara als mesos d'estiu: "l'afluència de vehicles, sobretot en època de vacances, ja representa habitualment un problema, però amb les actuals obres la situació encara es complicarà molt més". Aquest acord pres en el ple d'ahir es comunicarà a l'empresa concessionària de l'AP-7 des de Cambrils a Salou –Aumar, SA–, així com al Consell Comarcal del Baix Camp, a la Diputació de Tarragona, al Consorci del Camp de Tarragona i als Ajuntaments de Salou, Vila-seca, Reus, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

La moció també recull el compromís de l'acció de govern així com la voluntat política dels grups municipals de cara a la consecució d'aquest objectiu "per tal d'eliminar el greuge històric que ha tingut Cambrils després de reivindicacions constants que no han estat ateses", segons diu al text de la moció aprovada. En una altra part del text es fa referència a aquesta reivindicació que es pot considerar històrica: "Cambrils s'ha sentit llargament discriminada en la gratuïtat dels peatges de l'AP-7. Des que es va disposar que des de Salou fins a Torredembarra no s'abonaria peatge, a les contínues demandes que s'han vingut realitzant, sempre la resposta ha estat o bé el silenci o bé argumentacions poc poderoses que justifiquessin la discriminació soferta".

Recordem que la ciutadania de Cambrils va tenir un paper força actiu en les reivindicacions que es van fer des del novembre de l'any 1998 i durant bona part de l'any 1999 per demanar la gratuïtat de l'AP-7. Els talls circulatoris a l'N-340 es van fer durant molts diumenges a la tarda, uns talls que van tenir un to festiu i reivindicatiu alhora. Finalment, l'1 de gener de 2000, es va donar la gratuïtat de l'AP-7 en el tram que va des de Salou fins a Torredembarra mentre que Cambrils en quedava exclòs.

Comenta aquest article