Informació general

SI denuncia l'Ajuntament de Cambrils davant la Junta Electoral de Zona pels viatges amb trenet que organitza als jubilats

Per Lluís Rovira i Barenys

La primera excursió amb el trenet i els jubilats es va fer el passat 10 de març, abans del període en què està prohibit fer actes de propaganda institucional

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha denunciat l'Ajuntament de Cambrils davant la Junta Electoral de Zona per fer actes propagandístics fora de termini i amb recursos públics. L'objecte de la denúncia de SI són els viatges amb el trenet turístic per a la gent gran que l'Ajuntament organitza, aquests dies, i en els que els fa un recorregut per les obres que s'estan fent al municipi amb la regidora Maricel Llaveria com a guia. Per SI això és un incompliment de la llei ja que a partir del dia 29 de març estan prohibits els actes propagandístics d'aquest tipus. A més, SI considera que això suposa "una apropiació partidista de recursos públics ja que s'ha hagut de pagar el trenet, és a dir, el conductor, el carburant, l'amortització de maquinària i el manteniment, per un acte d'autopropaganda del PSC". SI, a més, explica que l'Ajuntament ha cobrat a SI Cambrils per utilitzar durant dues hores, el passat 1 d'abril, una sala del Centre Cultural en el que aquesta formació política recollia les propostes dels cambrilencs.
En la denúncia també es fa constar que "es retallen serveis bàsics i es gasten diners en propaganda il·legal".

Les excursions en trenet

Segons van explicar la cap de llista de SI, Gemma Capella, ahir a la premsa, "el passat 31 de març, 3 dies després que quedés prohibida per llei qualsevol inauguració o visita d'obres que es pogués considerar com a propaganda electoral, l'Ajuntament va realitzar una visita per les noves obres de Cambrils pels jubilats que dies abans s'havien apuntat en una llista al Casal Municipal de la Gent Gran i al Casal Baix Camp. La visita era gratuïta i es va fer amb el trenet turístic de Cambrils amb un anunci que res feia preveure que es tractava d'un acte electoral. L'anunci deia "Vine amb el trenet i visita Cambrils amb nosaltres. Cal inscriure's a les oficines de la 4a planta". Cal dir que, de cara a aquesta propera setmana, hi ha prevista una nova excursió amb el trenet.

Segons explicava Gemma Capella, els que es van apuntar a aquesta excursió es van trobar amb una "guia de luxe" pel trenet, ni més ni menys que Maricel Llaveria, regidora del PSC de Polítiques Socials i Salut. Segons Capella, "de seguida, els visitants es van veure atrapats en un míting electoral ambulant, on Maricel Llaveria es presentava com a regidora del PSC per qui no ho sabés i explicava totes les obres que havia fet el seu govern. Perquè de fet, el recorregut del trenet era la visita de les diferents obres que havia fet el present govern o que estava fent: pel barri de la Llosa fins el Mar Cambrils, els nous col·legis inaugurats, el Teatre Auditori Municipal en construcció, el parc del Pinaret, ..."

Tal com deia l'alcaldable de SI, "la regidora del PSC va explicar totes les obres que havia fet el govern del PSC però no va explicar amb quins diners s'acabarà l'Auditori ni on han anat a parar els quatre milions d'euros del préstec FOMIT donats pel Ministeri per la fase 2 i 3 del barri de la Llosa i que en el darrer ple l'alcalde no va poder explicar on eren. Aquests tipus d'actes electoralistes estan expressament prohibits, i més si la guia turística és una representant política. La Junta Electoral de Castelló ja ha suspès aquesta setmana les visites guiades a l'aeroport de Castelló al·legant que es prohibeix una difusió dels èxits obtinguts dels poders públics".

A banda de les excursions en trenet, SI també ha denunciat l'acte que va organitzar el regidor Joan Mas aquest passat dimarts en què va presentar la segona edició de la Ruta de la Tapa, donat que per la mateixa legislació, aquestes presentacions estan prohibides.

Manel Palacios, Gemma Capella i Manel Sans, ahir, davant del Casal Municipal de la Gent Gran

Comenta aquest article