Societat

Es presenta l'himne de les entitats de Cambrils, escrit per Carles Rom i interpretat per Albert Recasens i Meri Mas

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Albert Recasens, Meri Mas, Carles Rom, Laura Forcadell i Robert Benaiges, ahir a la tarda en la presentació de la cançó i de la festa de les entitats

Des de la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament es va presentar ahir a la tarda, la propera festa de reconeixement a les entitats que tindrà lloc el dissabte 30 d'abril al Parc del Pinaret. La celebració d'aquesta festa serà la culminació d'un projecte de treball conjunt amb les associacions i entitats del municipi, que també es completa amb la confecció d'un decàleg de valors –que també es presentava ahir–, l'edició d'un vídeo de les entitats que es presentarà el mateix dia 30 d'abril i l'edició d'una cançó que també es va presentar ahir en roda de premsa. Una roda de premsa a la qual hi assistien l'alcalde –Robert Benaiges–, la regidora de Participació Ciutadana –Laura Forcadell–, el músic cambrilenc –Carles Rom–i els dos joves cantants cambrilencs, Meri Mas i Albert Recasens, que són intèrprets de la cançó de les entitats.

Decàleg de valors i vídeo de les entitats

En la seva intervenció, Laura Forcadell va explicar que aquest projecte és un reconeixement a l'associacionisme cambrilenc, tant a les entitats esportives com culturals, socials i veïnals del municipi, un reconeixement al foment de valors com la solidaritat o la companyia entre les persones que integren aquestes associacions. Segons va dir, calia organitzar una trobada i per això celebrarem la festa de les entitats. Abans però, calia dotar de contingut aquesta festa, va dir Forcadell, i per aquest motiu a través de diferents tallers participatius s'ha elaborat un decàleg de valors on es ressalten qüestions com la solidaritat, l'altruisme, el voluntariat, el treball en xara, el compromís i la responsabilitat amb l'entitat, l'amistat i els vincles personals, l'ajuda mútua, la identitat i la pertinença, la responsabilitat amb l'entorn, el gaudi i el plaer i la tasca eductiva de les entitats. El dia de la festa es muntarà una exposició on es presentarà aquest decàleg i es farà un repàs per tot el treball participatiu previ, també es projectarà el vídeo documental sobre les entitats. A banda, hi haurà actuacions d'animació, un berenar i un lliurament de diplomes a cada entitat. Finalment es farà una gran foto de família amb tots els participants.

La cançó de les entitats

Per altra banda, ahir també es presentava la cançó de les entitats. El creador de la lletra i música d'aquest himne és el cambrilenc Carles Rom. Segons va explicar Rom, "aquesta experiència ha estat molt diferent a tot el que havia fet fins ara. Estic molt agraït de participar-hi i sobretot perquè el més especial és fer-ho pel meu poble". El músic cambrilenc va explicar una mica com va anar el procés de creació d'aquest himne. Tal com va comentar, calia escriure una lletra que posés en comú tot allò que uneix i que lliga a les més de 100 associacions cambrilenques, "des dels que juguen a bitlles fins els que surten a vogar. Crec que el sentiment comú que ens uneix és l'orgull de fer alguna cosa que ens omple, que facis el que facis, si allò forma part de la teva vida és igual a l'entitat que pertanyis". Sobre els intèrprets, Rom va explicar que la veu de l'Albert empasta molt bé amb la música i a més ell, és un clar exponent de la riquesa associacionista. Per altra banda, també va destacar la veu de l'altra cantant, la cambrilenca Meri Mas. En la cançó també s'ha comptat amb la col·laboració de Genís Piqué que canta la primera estrofa, i acompanya en els cors juntament amb dos integrants més de la Coral Verge del Camí, Gerard Martí i Juan Bautista Morán. Els arranjaments i l'enregistrament s'han realitzat a Soundland Estudis.

Albert Recasens es mostrava agraït i il·lusionat de ser partícip d'aquesta iniciativa, "un projecte 100% cambrilenc, fet amb gent del poble, cosa que és un valor afegit". Per la seva part, Meri Mas també va agrair l'oportunitat de poder participar en un projecte musical que també fa créixer el poble. Finalment, l'alcalde va dir que "aquesta cançó és un gran encert, tant en la lletra, com en la música i en la manera de cantar. Cambrils és un reflex d'una riquesa associacionista molt rica i variada".

En la roda de premsa d'ahir es va presentar la cançó, l'himne de les entitats de Cambrils (que ja es pot escoltar en aquest enllaç).

Comenta aquest article