Societat

El restaurant Joan Gatell, escenari del rodatge d'una pel·lícula sobre Hemingway

Per Lluís Rovira i Barenys

Victoria Gaitan (Ava Gardner) i Jaume Queralt ( Luis Miguel Dominguín), a la terrassa del restaurant Joan Gatell

El restaurant Joan Gatell de Cambrils va ser, aquest passat dilluns, un dels escenaris del rodatge d'una pel·lícula sobre l'escriptor Ernest Hemingway titulada The World of Hemingway. La terrassa superior del restaurant va ser el plató d'una seqüència en què s'escenifica un àpat que celebren tot un seguit de personatges relacionats amb l'escriptor americà, mort l'any 1961, ara fa 50 anys. Precisament aquest és el motiu d'aquest treball cinematogràfic que dirigeix l'italià Giuseppe Recchia i que vol estrenar aquest proper mes de maig al festival de Cannes, una recreació simulada en què es recrea la vida de l'escriptor americà.

L'escena de l'enterrament d'Hemingway es va filmar el mateix dilluns al matí al cementiri de Tarragona, en una recreació fictícia del que podia haver estat aquest acte. El mateix Giuseppe Recchia explicava a Revista Cambrils Diari Digital que en aquest film documental, d'una hora i mitja de durada, s'ha escenificat l'enterrament de l'escriptor quan realment no se sap on està enterrat de veritat ni quines van ser les veritables causes de la seva mort, "hem parlat amb l'alcalde de Tarragona i ens ha dit que es posarà una tomba al cementiri per simbolitzar l'enterrament d'Hemingway". El dilluns per la tarda, l'equip de rodatge va filmar, també, a l'amfiteatre de Tarragona i a Alforja.

Els actors de la pel·lícula

La pel·lícula té com a protagonistes a l'actriu francesa Delphine Chanéac que fa el paper de Margaux Hemingway, la néta de l'escriptor; l'actor català Jaume Queralt, que fa el paper del torero Dominguín i l'actriu Victòria Gaitan, que interpreta el paper de l'actriu Ava Gardner. Els tres actors van ser presents a l'escena del restaurant on fins i tot el seu propietari, Joan Pedrell, va tenir una breu intervenció en el rodatge del film. Precisament Jaume Queralt, fill del pintor Jaume Queralt d'Alforja, és un gran conegut de Joan Pedrell i qui va recomanar que s'anés al seu restaurant a fer el rodatge d'aquesta escena.
D'altra banda, Joan Pedrell explicava que el torero Dominguín havia menjat diverses vegades al seu restaurant.


El director del film Giuseppe Recchia, l'actriu Delphine Chinéac i Joan Pedrell en un descans del rodatge

Comenta aquest article