Societat

Arriba la segona edició de la Ruta de la Tapa amb nou establiments participants i una cinquantena de tapes per degustar

Per Berta Ruiz

Imatge dels restauradors participants en la Ruta de la Tapa d'enguany, ahir en l'acte de presentació al Centre Cultural

Arriba la segona edició de la Ruta de la Tapa "Esclat de sabors" del Barri Antic de Cambrils. La iniciativa que començarà el proper dissabte 9 d'abril i s'allargarà fins el 6 de maig, comptarà amb la participació de nou bars i restaurants situats al Barri Antic. Aquests oferiran tot un ventall de tapes que, acompanyades amb canya de cervesa o copa de vi, es podran degustar al preu 1,95 euros. La presentació d'aquesta segona edició tenia lloc ahir al matí al Centre Cultural, on hi va assistir el regidor responsable del Pla de Barris –Joan Mas–, així com alguns dels restauradors participants.

Col·laboració i participació de vins de la DO Tarragona

Aquesta edició incorpora algunes novetats respecte l'any passat. Per una banda, gràcies a la col·laboració més estreta amb la DO Tarragona, tots els vins que es podran degustar durant la ruta són vins d'aquesta denominació d'origen, amb l’objectiu de maridar tapes i vins del nostre territori. Els cellers col·laboradors de la ruta són: Vinícola de Nulles SCCL, Unió Corporació Alimentària SCCL (Reus), Mas Vincenç (Cabra del Camp), Mas Bella (Mas Molets, Valls) i Vins Padró (Bràfim).

Una cinquantena de tapes a triar

Entre els dies que duri la iniciativa, de dilluns a divendres de les 19 a les 23 hores, cada bar participant oferirà un total de 5 tapes variades que formen part de la Ruta de la Tapa, acompanyades d'una copa de vi o cervesa. Cada establiment té diferent carta i entre tots es podran degustar una cinquantena de tapes diferents. Durant la primera consumició, es rebrà un carnet on cada bar o restaurant marcarà el pas per aquest. Un cop acabada la ruta pels 10 punts de la Ruta d'Esclat de sabors es pot participar en el sorteig de 10 lots de 3 ampolles de vi DO Tarragona, la visita i tast de vins a un celler de la DO Tarragona,  a escollir entre Mas Vicenç, Mas Bella i Vinícola de Nulles, i una 1 ampolla d’oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. El carnet degudament segellat per totes les parades de la ruta ha de dipositar-se a la urna oficial que pot trobar-se al Centre Cultural (St. Plàcid, 18-20). A l'igual que l'any passat, la iniciativa també compta amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, amb l'aportació de 10 ampolles d'oli per al sorteig.

El 9 d'abril, inici de la campanya amb un passeig musical pel Barri Antic amb Sifasol

Per altra banda, també com a novetat d’enguany, la ruta s’inaugurarà d'una forma especial. El 9 d’abril es portarà a terme el Sifasol, un passeig musical pel Barri Antic, amb actuacions per a grans i petits. De 10.30 a les 12, hi haurà una cercavila amb The Street Soul Machine des del Mercat de la Vila fins a la plaça d'Espanya; mentre que de 13 a 14 hi haurà música a l'hora del vermut, al passeig d'Albert. A la tarda, de 18 a 19 hores, hi haurà espectacle infantil a la plaça d'Espanya amb Sitjazz Band i al vespre, animació musical als bars i restaurants participants en la Ruta de la Tapa.

Els restaurants participants en aquesta edició són els següents:
Adagio Café (al passeig d'Albert n.8)
Bar El Passeig (al passeig d'Albert n.9)
Bar La Riera  (al passeig d'Albert n.16)
Restaurant Mar de Tierras (a la plaça d’Espanya n.4)
Franfurt La Loly (al passeig d'Albert n.10)
Bar Las Cadenas (al carrer de Gimbernat n. 7-11)
Komm Restaurant (al carrer Major n. 5)
Casa Paco (al passeig La Salle n.3)
Bar El Racó de la Plaça (al carrer del Sindicat n.3)

La iniciativa és promoguda pel Departament de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Cambrils, el Pla de Barris i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i la DO Tarragona.

Comenta aquest article