Societat

Sandro Rosell, protagonista destacat dels actes commemoratius dels 50 anys de la Penya Barça Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

Sandro Rosell, acompanyat per les components de la junta de la Penya Barça Cambrils, arribant al local d'aquesta entitat, ahir al matí

La participació del president del Barça, Sandro Rosell, ahir en motiu de la commemoració dels 50 anys de la Penya Barça Cambrils va ser la cirereta del pastís dels actes que s'han celebrat aquest cap de setmana. La presència de Rosell va comportar, d'entrada, un gran desplegament mediàtic on tot un estol de fotògrafs i càmeres seguien tots els moviments del primer mandatari barcelonista. A part, molts cambrilencs també van voler ser presents a la matinal barcelonista d'ahir.

El president del Barça va arribar a les 12 del migdia al Centre Cultural on hi ha l'exposició dels 50 anys de la Penya Barça, inaugurada aquest passat divendres. Abans de fer la visita a l'exposició, però, hi va haver un torn de parlaments a la sala d'actes del Centre Cultural. El primer en intervenir va ser el propi Sandro Rosell qui va destacar l'esperit de la Penya Barça Cambrils, amb una junta formada completament per dones. Rosell va agrair a la presidenta de la Penya, Jordina Font, la seva dedicació i la invitació als actes del 50è aniversari. A continuació va prendre la paraula l'alcalde, Robert Benaiges, que es va declarar públicament com a "culè" i va elogiar les persones que han format part de la Penya Barça durant aquests 50 anys. Després d'un intercanvi d'obsequis entre l'alcalde i el president del Barça, Sandro Rosell va signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament.
Tot seguit es va fer una visita a l'exposició, ubicada a l'espai el Pati del Centre Cultural. Cal dir que entre els presents a l'acte hi havia exjugadors blaugranes com ara Carles Reixach, Quique Costas, Josep M. Fusté, Eusebio i Paco Martínez així com els dos cambrilencs que formen part del quadre tècnic del club, Albert Puig i Fran Artiga.
Després de la visita a l'exposició, tota la comitiva barcelonista es va desplaçar al local de la Penya Barça. Les autoritats ho van fer dalt del trenet turístic. Un cop al local, Rosell va destapar una placa commemorativa de la jornada i va lliurar les bandes i faixes a les pubilles i hereus de la Penya Barça.
Els actes festius es van cloure amb el dinar de germanor al restaurant l'Orangerie de Clos Barenys on s'hi van aplegar unes 300 persones.

Sandro Rosell: "La finalitat de la meva porra tenia caràcter solidari"

Però el que ha transcendit més de la visita del president del Barça als actes de la Penya Barça Cambrils van ser les declaracions que va fer davant la gent congregada al dinar de germanor. En un moment del seu discurs es va referir a les seves declaracions de fa uns dies, en motiu d'una porra solidària, en que va vaticinar un 5 a 0 com a resultat per a la final de Copa davant el Reial Madrid. Aquest pronòstic ha aixecat, els darrers dies, una gran polseguera dins el món de l'esport i ahir, el president del Barça, va aprofitar per demanar disculpes pel que havia dit. Rosell va dir, referent a aquestes declaracions, que "algun aficionat al futbol es va ofendre de la porra que vaig fer. Em sap greu i em disculpo i si aquests aficionats, a més, eren socis i sòcies del Barça, em disculpo perquè mai la finalitat de la meva porra era ofendre ningú. La finalitat de la meva porra tenia caràcter solidari". Rosell també va afegir que "nosaltres tenim els valors del Barça que són la humilitat, el treball, pensar en tothom, la solidaritat... però en aquest acte solidari no vam estar afortunats i per tant em sap molt greu el que va passar".

Albert Puig, pregoner del 50 aniversari: "Quina diferència té aquesta penya de les altres? Doncs que porta el nom del millor poble d’arreu del món, del nostre estimat Cambrils!

El divendres 1 d’abril al vespre, al Centre Cultural, tenia lloc el pregó d’inauguració que encetava oficialment els actes del 50 aniversari de la Penya Barça Cambrils. El pregó va anar a càrrec del cambrilenc Albert Puig, actual secretari tècnic del futbol formatiu del FC Barcelona i soci de la penya blaugrana cambrilenca. En aquest acte, la presidenta de la Penya Barça Cambrils –Jordina Font– també va voler adreçar unes paraules als assistents que omplien de gom a gom la sala, referint-se a que justament aquell dia de feia 50 anys, els penyistes cambrilencs estarien de festa celebrant el naixement de la Penya Barça Cambrils. Font va fer un breu repàs per la trajectòria d’Albert Puig. Va destacar la seva vinculació al món de l’esport durant tota la vida, des dels seus inicis a Cambrils fins a la seva arribada als equips de futbol base del Barça, l’any 2002. També va recordar el seu gest esportiu durant un partit que li va valdre premis, homenatges, reconeixements, entrevistes i molta feina. Jordina Font va apuntar una frase del seu llibre “La força d’un somni”, on diu que “la primera missió dels entrenadors és ajudar a l’educació integral dels xiquets, i la segona missió és ensenyar-los a ser bons futbolistes”. “Per això el club et va triar”, va dir Font. “Però nosaltres et vam triar per fer el pregó, perquè des del primer dia que et vam demanar consell eres amb nosaltres, perquè quan et demanàvem un cop de mà, eres amb nosaltres i perquè gran part del programa d’actes te’l debem a tu, i a l’esforç, hores, maldecaps, rialles i discussions de les xiques de la junta”.

"50 anys d'il·lusió, de camí i d'ensopegades"

Després de les paraules de Jordina Font, el pregoner Albert Puig va iniciar la seva intervenció. “50 anys, quin número tan bonic!”, va començar. “50 anys d’il·lusió, de camí i d’ensopegades. Mig segle d’existència gràcies a la feina dels presidents que hi han passat: Josep Font “gallot”, Joan Berengué “xalet”, Joan Pijoan “boles”, Patrici Ferré, Jordi Savall i Jordina Font”, que han treballat per complir amb les esperances del barcelonisme”. Puig va referir-se als valors blaugranes “de catalanitat i humanitat” i va dir que el Barça és un club de socis i simpatitzants, però sobretot és un club de persones. Quant a la importància de les penyes, el cambrilenc va destacar que “aquestes són el pilar del club, la columna vertebral del Barça. Aquesta és una junta que treballa amb il·lusió i que té molta capacitat de treball, però quina diferència té aquesta penya de les altres? Doncs que porta el nom del millor poble d’arreu del món, del nostre estimat Cambrils!”.

Finalitzats els parlaments, Jordina Font i Albert Puig van procedir a fer el nomenament de les pubilles i hereus de la penya: Isaac Crespo i Maria Gallardo en infantils; i Judit Llobet, Judit Miquel, Jordi Sánchez i Marc Franch. Per tancar l’acte es va fer la inauguració de l’exposició fotogràfica “Amb 50 anys a l’esquena (i el Barça sempre a flor de llavi).

Comenta aquest article