Informació general

Les obres de remodelació de les fases 2 i 3 del barri de la Llosa no es licitaran fins el proper mandat

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual del carrer de les Orquídies, al barri de la Llosa

Un dels punts més destacats de l'ordre del dia del ple maratonià d'ahir, de gairebé 4 hores de durada, va ser l'aprovació del compromís per licitar les obres del barri de la Llosa en la seva la segona i tercera fase després de les properes eleccions municipals del 22 de maig i, també, de demanar la pròrroga de dos anys per a retornar el préstec FOMIT atorgat pel Ministeri i que havia d'anar destinat a la remodelació dels carrers del barri. Tal com va dir l'alcalde, les fases 2 i 3 de remodelació del barri de la Llosa és, juntament amb l'auditori i l'INEF, un dels tres projectes importants a resoldre aquest mandat. El punt, després d'una llarga controvèrsia, va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups amb l'excepció de l'abstenció dels regidors del PP.

Canvi de parer respecte al que va dir a l'assemblea de veïns

L'alcalde va fer mans i mànigues per a fer veure que el que s'estava aprovant ahir era el que ell mateix havia comunicat a l'assemblea de veïns de la Llosa, fa 10 dies. Però el cert és que aquell dia l'alcalde va dir, sense embuts, que el ple d'ahir aprovaria la licitació de les obres i no ha estat així. Sembla ser que per una qüestió legal, no es pot fer aquesta licitació en aquest període i s'haurà d'esperar a que el proper govern municipal les tiri endavant.
Sobre aquesta qüestió, tots els grups polítics van mostrar la seva voluntat de que les obres del barri de la Llosa han de tirar endavant i fins i tot la regidora del PP, Carme Cros, tot i abstenir-se en la votació, va remarcar que tant si tenen responsabilitats de govern com si no en tenen, impulsaran les obres pendents al barri.

On són els 4 milions restants del préstec?

L'alcalde no va explicar, en cap moment, a què havia destinat els prop de 4 milions d'euros del préstec del FOMIT, destinats a la remodelació del barri. Tot i la insistència dels regidors de l'oposició, Benaiges va evitar donar cap explicació sobre els 4 milions d'euros i es va limitar a apel·lar al moment de crisi que es pateix actualment. Recordem que el préstec del FOMIT és de 6 milions d'euros i uns 2 milions ja es van invertir en les obres de la primera fase.
Sobre aquesta qüestió, els grups polítics a l'oposició van acusar l'alcalde d'haver fet una mala gestió dels diners. També van denunciar que hi havia hagut poc diàleg  i, tal com va dir el regidor de la PLIC, "quan es fan reunions amb els veïns s'han de dir les coses clares".
La regidora del PP, Carme Cros, va voler remarcar que el seu grup no es volia fer còmplice d'aquesta mala gestió i va recriminar l'alcalde pel fet de no haver dit tota la veritat als veïns. L'alcalde li va respondre que s'havia treballat amb "la junta legalment constituïda. No sé amb qui parlen vostès ni quina legitimitat tenen", va dir. La discussió entre Cros i Benaiges va anar pujant de to fins el punt que Benaiges va dir que "de veritat només n'hi ha una". Cros va exclamar, "i vostè la té tota, omnipotent com sempre!. Benaiges va respondre, "Omnipotent i omnipresent com sempre!".
La regidora de CiU, Mercè Dalmau, també va insistir en la mala gestió de l'alcalde "ja que els 4 milions d'euros que hi havia per fer les obres ja no hi són i això vol dir que tenen un problema greu" i va recordar que en el plenari del març de 2010 ja es va preguntar per les obres de la Llosa i l'alcalde va assegurar, en aquell moment, que es farien a continuació de les de la primera fase. Cal dir que la primera fase ja fa un any que està enllestida. Dalmau també va dir que la pròrroga que es demanava hipotecava la gestió del proper govern municipal. En un moment de la seva intervenció, la regidora de CIU també li va dir a Benaiges que "era el rei de desviar l'atenció als plenaris".
El regidor no adscrit, Oliver Klein, per la seva part, va fer esment que encara falten alguns detalls per enllestir corresponents a la fase 1.


Comenta aquest article