Informació general

Sis joves de l'IES Ramon Berenguer IV participen en el programa "Fòrum júnior" de TV3

Per Judit PinazoEls sis joves de l'IES Ramon Berenguer IV protagonitzen el primer capítol de Fòrum junior
Televisió de Catalunya va presentar ahir a Cambrils un nova producció de programació infantil sota el nom Fòrum júnior. A partir d'avui i cada dimarts a les 20.55 hores al K3 es podrà veure aquest programa, que mostrarà, en onze capítols, les habilitats emocionals de l'adolescència des de la visió del joves entre els 12 i els 15 anys.

El programa, dirigit per Jordi Vilardell, és una producció original de TVC a partir de documentals de la televisió pública holandesa –l'NCRV–, que permet conèixer les inquietuds dels adolescents catalans, després d'haver vist un documental en què se'ls exposa un cas, un problema real d'un noi o una noia i com hi fan front. En el programa hi han participat adolescents de diferents instituts d'arreu de Catalunya i els protagonistes del primer capítol, que porta per títol "Petons, rebuig i enmorament",són sis joves de l'IES Ramon Berenguer IV de Cambrils. Per Neus Bosquet, directora de l'IES Ramon Berenguer IV, "des del primer moment, quan ens van oferir la possibilitat de participar-hi, vam dir que sí. És una manera de potenciar l'expressió verbal i els temes que es tracten fan referència al seu dia a dia. És una manera molt bona de reconèixer les seves emocions i saber canalitzar-les correctament".

El programa vol ser una eina de reflexió per als joves, però d'una manera divertida. S'ha elaborat amb la col·laboració de professors especialitzats en habilitats emocionals i d'especialistes en pedagogia de les habilitats emocionals en l'adolescència. El final del capítol inclou un resum de les idees claus i consells pràctics sobre els temes tractats.

A l'acte de presentació del nou programa van assistir-hi Jordi Vilardell –director de Fòrum júnior–, Jordi Sierra –director executiu–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, Ramón García Mateos –regidor d'Ensenyament–, Neus Bosquet –directora de l'IES Ramon Berenguer IV– i Josep M. Aran –professor de Filosofia de l'IES Ramon Berenguer IV–.

Comenta aquest article