Societat

La plaça d'Espanya acollirà demà el nou mercat ecològic i artesà, una iniciativa que s'allargarà durant tot l'any

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del mercat agroecològic organitzat l'any passat per l'Ateneu Cambrilenc

Demà dissabte 2 d'abril s'engega una nova iniciativa: el nou mercat ecològic i artesà que s'instal·larà a la plaça d'Espanya. Des de l'oficina del Pla de Barris s'ha impulsat aquesta activitat en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i l'Ajuntament de Cambrils. Ahir al matí tenia lloc l'acte de presentació a càrrec de l'alcalde, Robert Benaiges, el responsable del Pla de Barris de Cambrils, Joan Mas, i el director territorial del departament, Anton Ballvé. Recordem que l'any passat, des de l'Ateneu Cambrilenc es va organitzar un mercat agroecològic de característiques similars.

Productes naturals de primera qualitat

L'objectiu, segons va explicar Mas, "és revitalitzar i dinamitzar comercialment el barri, creant un nou mercat dins del propi barri i fent-lo coincidir amb l'horari comercial per tal que aquest esdevingui un altre dels seus atractius i sigui un espai d'oci i trobada complementari amb l'oferta comercial que existeix". Al Mercat Ecològic i Artesà de Cambrils es comptarà de moment amb un total de 9 parades, on s'hi trobaran tot tipus de productes agraris naturals de productors procedents de diferents punts del Camp de Tarragona. Hi haurà fruita, verdura, formatges, llegums, vins, olis i derivats, fruits secs, melmelades, ungüents, la majoria certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPA) o que estan en procés de certificació. D'aquesta manera es garanteix que la gent pugui adquirir uns productes de primera qualitat, va dir Mas.

La periodicitat del mercat serà la següent: cada primer i tercer dissabte de mes, en temporada d'hivern (d'octubre a maig), i cada dissabte en temporada d'estiu (de juny a setembre) en horari de 9 a 14 hores. D'altra banda, cada primer dissabte de mes, a les 11 hores, es faran diferents tallers d'animació i tasts de productes ecològics. Aquest proper dissabte, per exemple s'organitzarà un esmorzar saludable, amb pastes i sucs ecològics.

Comenta aquest article