Cultura

Es presenta una nova edició del programa "Dies de llibres" amb una vintena d'activitats programades

Per Berta Ruiz

Rosana Andreu explicant contes a la canalla ahir, a la Biblioteca Municipal, dins del programa "Dies de llibres"

Un any més, al voltant de la festa de Sant Jordi, arriba el programa "Dies de llibres", un ampli programa d'activitats a l'entorn del llibres, de la literatura, la música i la cultura, organitzat des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament. Ahir mateix tenia lloc la roda de premsa de presentació del programa, a càrrec del regidor de Cultura –Joan Recasens–, el regidor de Festes –Jordi Savall– i la tècnica de Cultura, Gemma Massagué. Els "Dies de llibres" van iniciar-se ahir 30 de març amb una sessió de contes a la Biblioteca i s'allargaran fins el dia 28 d'abril. Un mes sencer on hi tindran cabudes cinc presentacions de llibres, tres exposicions relacionades amb el món literari, un presentació d'un disc musical i també la presentació del conte "Cambrils, de festa", editat per la regidoria de Festes.

"Contes d'aquí i d'allà", enceta el programa

Així doncs, la sala infantil de la Biblioteca Municipal va ser l'espai, on ahir a la tarda s'encetava la programació amb una sessió de contes per als més menuts sota el títol "Contes d'aquí i d'allà", a càrrec de Rosana Andreu. Aquesta, segons va explicar Andreu, era la primera de les tres sessions d'un cicle de contes, on s'expliquen contes de diferents racons del món amb contes catalans. Ahir va ser el torn de la "Matrioshka", un conte rus, on s'explica la història del perquè de l'existència de les nines russes. Després es va explicar una història molt nostrada com el Gegant del pi. Rosana Andreu va explicar que és important que els més petits coneguin altres països, i que a través del "Dies de llibres" es fomenti la lectura des de ben petits. El proper acte a la Biblioteca serà el dia 1 d'abril amb la celebració del Dia Internacional del llibre infantil i juvenil, on es llegirà un manifest.

Presentacions de cinc llibres, exposicions i música

Tal com es va presentar ahir en roda de premsa, el "Dies de llibres" portarà la presentació de cinc llibres, a les que hi assistiran els seus respectius autors. La primera d'aquestes serà el dia 5 d'abril amb Sílvia Alcàntara que presentarà "La casa cantonera"; dos dies després, serà el torn de Montse Deza Pérez que presentarà "Cocina sin gluten". El dia 10 d'abril arribarà l'actuació de La Teca i els Oncles Band que portaran el seu espectacle de poemes, contes i cançons "Històries d'amor i desamor". El dies 12 i 15 d'abril tindran lloc les presentacions dels llibres "El nen que volia tenir les mans transparents" d'Aleix Cort i "Narcolepsia" de Jordi Ledesma, mentre que el dia 11, la formació musical Brams presentarà el seu nou disc "Oferta de diàleg". El dimarts i dimecres 19 i 20 d'abril, la Biblioteca Municipal serà l'espai on els més petits podran participar en un taller de caretes i en una nova sessió de contes infantils. El dijous 21, l'Agrobotiga Falset-Marçà –al carrer de Pau Casals– acollirà la presentació del llibre "Un riu de crims".

Diada de Sant Jordi

El dissabte 23 d'abril, diada de Sant Jordi, es desplegaran les habituals activitats a l'entorn de la festa del llibre i de la rosa. Com cada any, el port s'omplirà de parades, on també hi tindrà lloc una ballada de sardanes i un espectacle itinerant anomenat "Sant Jordi i la dragona" a càrrec de la companyia Traüt. L'endemà diumenge al migdia també tindrà lloc un espectacle itinerant anomenat "El gegant" a càrrec de la companyia Forani Teatre.

Presentació del llibre infantil "Cambrils, de festa"

El regidor de Festes –Jordi Savall– va anunciar que el proper 27 d'abril es farà la presentació del llibre infantil "Cambrils, de festa", editat per la mateixa regidoria, escrit per l'historiador local Ignasi Martí i il·lustrat per Joan Tarés. Aquest llibre, tal com comentar Savall, s'adreça a xiquets i xiquetes d'entre 5 i 10 anys i s'expliquen les festes de Cambrils al llarg de tot l'any, així com d'altres tradicions catalanes. També es vol apropar a la canalla els diferents elements festius que conformen el seguici cambrilenc, amb els gegants, els diables, els bastoners, etcètera. S'han editat uns 5.000 exemplars, bona part dels quals es repartiran entre l'alumnat cambrilenc d'aquestes edats.

Altres activitats del "Dies de llibres" seran el "Correllibres", les receptes al Mercat "Cuinant històries", el banquet literari a Vilafortuny o el concurs de narrativa al Casal Municipal de la Gent Gran.

Joan Recasens, Jordi Savall i Gemma Massagué durant la presentació, ahir, de la programació dels "Dies de llibres"

Comenta aquest article