Societat

El Servei Municipal de Salut organitzarà un seguit d'actes per promoure la vida saludable en motiu de la Setmana de la Salut

Per Redacció

Imatge de la caminada saludable organitzada l'any passat en motiu del Dia de la Salut

Des del Servei Municipal de Salut de l'Ajuntament de Cambrils, per tercer any consecutiu i en motiu del Dia Mundial de la Salut que se celebrarà el dia 7 d'abril, s'organitzarà la Setmana de la Salut un programa d'accions, activitats i tallers que es durà a terme entre els dies 31 de març i 9 d'abril, per tal de fomentar, promoure, sensibilitzar i protegir la salut de la població. La regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament –Maricel Llaveria– i el director del servei regional al Camp de Tarragona de l'Agència de Protecció de la Salut –Joan Guix– presentaven el programa aquest passat divendres en roda de premsa.

Promoure estils de vida saludables

En l'edició d'enguany, s'ha volgut ampliar l'oferta d'activitats per tal d'arribar a un ventall més ampli de cambrilencs. L'objectiu és promoure i prevenir la salut de la població, fomentant i estimulant especialment l'adopció d'estils de vida saludables. Per aquest motiu al llarg de la setmana es realitzaran activitats d’informació, sensibilització, comunicació i educació per a la salut. Les actuacions d'enguany se centraran en accions contra el tabaquisme, el sedentarisme –amb la promoció de l'exercici físic–, contra l'obesitat amb una alimentació saludable i sobre la seguretat alimentària per garantir  que els productes ingerits siguin saludables. També es donarà informació d'altres temes com, la sexualitat, les malalties minoritàries, la salut laboral, l'etiquetatge dels aliments, els aliments ecològics, entre d'altres.  

Fira de la Salut, el 9 d'abril

Per aconseguir tots aquests objectius s'han programat un seguit d'activitats. El dimecres 6 d'abril, de 17 a 19 hores al Centre Cultural, es durà a terme una sessió informativa d'alimentació mediterrània (AMED) a càrrec de Joan Guix i Gemma Salvador del departament de Salut. El dijous 7 d'abril al matí es farà un taller participatiu al Casal Municipal de la Gent Gran sobre l'etiquetatge dels productes, la compra, la conservació i la manipulació d'aliments. El dissabte 9 d'abril serà el dia central de les jornades amb la Fira de la Salut, de 10.30 hores a 13 hores al Mollet de Rec. S'hi muntaran diferents estands informatius, s'organitzarà un esmorzar saludable i a les 11 hores es farà una caminada popular entre el Mollet del Rec i el Pi Rodó. A partir de les 12 hores es farà una sessió de tai-txi, al Mollet de Rec.

Comenta aquest article