Informació general

S'aproven els pressupostos municipals per a l'any 2006

Per Judit Pinazo



Moment de l'aprovació dels pressupostos d'enguany amb el vot a favor de l'equip de govern
El passat divendres 27 de gener l’Ajuntament va celebrar un ple extraordinari amb dos punts de l'ordre del dia, els pressupostos per al 2006 i el text refós del POUM. Els pressupostos es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del regidor del PP Josep Enric Sirvent i els vots en contra de la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC), el grup de Convergència i Unió, i la regidora no adscrita Montse Garrido.

Pel que fa a la despesa ordinària de l’Ajuntament, enguany serà de 34,6 milions d’euros, un 8,37% superior respecte de l’any 2005. La regidoria que ha sofert un major augment de la despesa és la de Recursos Humans, amb 13,5 milions d’euros. Per Dani Pallejà, regidor d’Hisenda “enguany s’han posat en marxa nous serveis municipals i s’han augmentat les places de treballadors, per això la despesa en aquesta àrea és superior a l’augment que han sofert altres regidories. Tot i així, la majoria de regidories s’ajusten a un augment entre el 0 i el 2%, ajustat a l’increment real del cost de la vida”. Les regidories de Benestar Social, Serveis Generals, Participació Ciutadana i Joventut són les regidories que més han augmentat el seu pressupost, després de la de Recursos Humans.

Pel que fa a les inversions, l’Ajuntament preveu durant aquest any 2006 una inversió de 17,8 milions d’euros amb els quals tirarà endavant projectes com el teatre auditori (amb un pressupost de 6 milions d’euros), la remodelació de la Cripta de l’Ermita (amb 1,1 milions d’euros), la millora dels carrers del municipi (amb 1,1 milions d’euros), la construcció de dos camps de futbol (amb 800.000 euros) o la posada en marxa de la futura televisió local del municipi (amb 250.000 euros). L’Ajuntament continuarà durant aquest any amb el pla de sanejament que es va aprovar el passat mes d’agost i que preveu mantenir fins a l’any 2007. Així doncs, el finançament està previst que arribi, bàsicament, de l’aportació que farà l’empresa Secomsa Aigües per la posada en marxa del servei a Cambrils i de la venda de solars de propietat municipal.

Darrer tràmit del POUM

El ple del passat divendres també va servir per aprovar l’última tramitació pendent del Pla General que consistia en la verificació del text refós que la Comissió Territorial d’Urbanisme havia demanat a l’Ajuntament abans de la publicació del POUM. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, els vots en contra del grup de Convergència i Unió i la PLIC, i les abstencions del regidor del Partit Popular Josep Enric Sirvent i la regidora independent Montse Garrido. Així doncs, només falta que la Comissió Territorial d'Urbanisme hi doni el vistiplau en la propera reunió que celebri i que un cop publicat al DOGC entri en vigor aquest proper mes de febrer.

Comenta aquest article