Informació general

El director del Cambrils Teatre Auditori, Fernando Cuadrado, presenta públicament el projecte de gestió d'aquest equipament

Per Berta Ruiz

Aspecte actual del futur Teatre Auditori de Cambrils

El director del Cambrils Teatre Auditori (CTA), Fernando Cuadrado, acompanyat de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– van presentar ahir, a la sala d'actes del Centre Cultural, el projecte de gestió d'aquest futur equipament, les obres del qual estan completament aturades. De fet, de moment no hi ha cap empresa que s'hagi compromès a tirar endavant la segona fase i la tercera fase de les obres i a data d'avui és una incògnita l'any d'acabament d'aquest espai. En la presentació d'ahir al vespre, Fernando Cuadrado va mostrar un exhaustiu full de ruta de com s'ha de gestionar el Cambrils Teatre Auditori (CTA), quines han de ser les activitats que s'hi programaran i quina és la filosofia i objectius del projecte.

Satisfer la demanda d'activitats escèniques

Segons va dir Cuadrado, recentment ha enllestit el projecte de gestió el qual es divideix en tres grans àmbits: per un costat ha analitzat el context del CTA –la situació geogràfica i el seu entorn–; en segon lloc, ha definit del projecte, és a dir, quina és la seva missió, finalitat, objectius, estratègies i activitats a realitzar i en tercer lloc, ha detallat quina serà la producció pròpia del projecte, en referència als recursos humans i tècnics necessaris. En aquest primer punt, el director del CTA va llançar tres preguntes sobre quina és la filosofia del projecte: "Què vol el CTA?, on vol actuar el CTA? i a qui s'adreça el CTA?". A aquest seguit de preguntes, Cuadrado va comentar que l'objectiu del Cambrils Teatre Auditori és satisfer la demanda d'activitats escèniques, apostar principalment per la dansa i els nous llenguatges escènics i adquirir un compromís amb els públics més joves per tal de formar-los.

Un espai de referència

Quant a les finalitats d'aquest futur equipament cultural, Fernando Cuadrado va insistir que Cambrils comptarà amb un espai molt ambiciós, molt gran i molt ben equipat que esdevindrà un espai de referència al sud de Catalunya, tant a nivell cultural i de servei públic com en la seva oferta congressual, des d'una visió de negocis i obtenció d'ingressos propis.
Pel que fa a les activitats que acollirà el CTA, Cuadrado va explicar que l'objectiu és fomentar una programació estable, variada i multidisciplinar que doni cabuda a la dansa, al teatre, la música, l'òpera o les exposicions. En aquest punt, Cuadrado va insistir que la ciutadania hi jugarà un paper molt important, ja que, un dels seus objectius és que "la gent de Cambrils se senti orgullosa de l'equipament". De fet, segons va dir, es treballarà intensament per a que el Cambrils Teatre Auditori sigui un actiu centre cultural –obert durant tot el dia– amb una clara funció social i de proximitat amb el ciutadà i amb les associacions de Cambrils.

Crear hàbits de consum escènic i formar els més joves

Un altre dels objectius principals d'aquest futur equipament cultural serà crear hàbits de consum escènic entre els nens i els joves. "Cal portar el teatre a l'escola, i l'escola al teatre. Cal crear caliu des de ben petits amb una programació atractiva pels joves", va afirmar el director del CTA. En aquesta mateixa línia, Cuadrado va explicar que es treballarà en la formació i en la fidelització dels públics i en la creació de nous públics. Tal com va dir, "estarem als centres educatius i també a l'Escola Municipal de Música, amb la qual hi tindrem una relació molt estreta i el Cambrils Teatre Auditori serà casa seva".
Cuadrado també va presentar d'altres activitats com seran "l'Escola de públics", "Petar la xerrada" –per conversar amb els actors i actrius de l'obra–, el "Backstage" –per conèixer 'la part de darrere de l'escenari'–, cursos de teatre per a adults i per a xiquets i també s'impulsaran uns premis a la creació local de diferents arts. D'altra banda, va insistir que es col·laborarà amb les associacions locals i els grups de teatre cambrilencs.

L'alcalde, Robert Benaiges, i el director del Cambrils Teatre Auditori, Fernando Cuadradao, ahir al vespre durant la presentació del projecte de gestió d'aquest futur equipament

Comenta aquest article