Societat

Es presenta una nova edició del programa "Voluntariat per la llengua" amb 31 noves parelles lingüístiques

Per Berta Ruiz

La presentació del programa "Voluntariat per la llengua" va tenir lloc ahir al vespre al Centre Cultural

Ahir al vespre, al Centre Cultural i Ocupacional, va tenir lloc la presentació d'una nova edició del programa lingüístic "Voluntariat per la llengua". Concretament, aquesta és la número quinze des de la seva posada en funcionament l'any 2003 des del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus. En aquesta ocasió es van presentar les parelles participants, de voluntaris i aprenents, que al llarg de les properes setmanes intercanviaran el seu temps, durant una hora a la setmana, per promoure l'ús de la llengua catalana. La presentació del programa va anar a càrrec de Teresa Rull, dinamitzadora de "Voluntariat per la llengua" del CNL de Reus, posteriorment, una parella lingüística formada per Rosa Sabaté (voluntària) i Natalia Puzyreva (aprenent) van explicar la seva experiència.

Aquesta darrera campanya que s'engega aquest mes de març i s'allargarà fins a meitats del mes de juny compta amb un total de 31 parelles lingüístiques, la procedència de les quals és ben diversa. De l'Estat espanyol en són 11 persones: quatre d'Andalusia, tres de l'Aragó, dos de Múrcia, una de Castella i Lleó i una altra del País Basc. D'altres països d'Europa n'hi ha un total de 8 participants que provenen de Romania, Itàlia, els Països Baixos, França, República Txeca, Suïssa i Rússia. També n'hi ha d'Argentina, Xile, Bolívia, Senegal, Mèxic, Irak i Egipte.

Des del Servei de Català de Cambrils van remarcar ahir que el programa "Voluntariat per la llengua" està en funcionament durant tot l'any i tothom qui estigui interessat en participar-hi es pot apuntar quan vulgui, ja que encara hi ha algunes places vacants.

Comenta aquest article