Informació general

Es presenten els resultats del Pla de Treball per a la Dinamització del Teixit Associatiu de Cambrils

Per Judit Pinazo




Salvador Matas, acompanyat de les tècniques de l'empresa SPI que han elaborat el Pla de Treball de dinamització del Teixit Associatiu
La Regidoria de Participació Ciutadana va presentar ahir al vespre al Centre Cultural els resultats del Pla de Treball per a la Dinamització del Teixit Associatiu de Cambrils. El pla inclou 36 línies de treball que pretenen dinamitzar la vida associativa del municipi i potenciar alhora la relació de les entitats amb l'Administració Local. Per Salvador Matas, regidor de Participació Ciutadana "el que volem amb aquest pla de treball és que les associacions de Cambrils siguin fortes, autònomes, democràtiques i que englobin el màxim de gent possible. Per part de l'equip de govern assumirem les propostes que han sortit d'aquest pla de treball per tal de millorar la comunicació entre entitats i Ajuntament". L'estudi, per altra banda, vol potenciar la implicació dels responsables polítics, personal tècnic de l'administració, responsables d'equipaments municipals i membres i directius de les entitats cambrilenques. De les 36 línies de treball destaquen la voluntat de crear "el dia de les associacions" per tal de donar a conèixer entre la població d'una manera més activa quines associacions hi ha a Cambrils. Per millorar la manca de relació entre les entitats es proposen trobades anuals, també es pretén elaborar una guia de les associacions en format paper i digital. L'estudi també contempla la necessitat d'un servei d'assessorament a les entitats i un servei de formació. Segons el regidor Matas "enguany a la oferta formativa de l'Ajuntament hi haurà uns mòduls específics perquè les entitats pugun tirar endavant".


Aquest pla associatiu s'engloba dins del Pla Global de Participació Ciutadana, que l'Ajuntament de Cambrils a través d'una subvenció de la Generalitat va encarregar a l'empresa SPI. El pla es troba actualmet en la seva primera fase, la de diagnosi, que valora si l'Ajuntament i el seu funcionament és participatiu o quins són els aspectes que s'han de millorar per tal de fomentar la participació ciutadana. El proper mes de març es farà públic el pla i es convocaran reunions, xerrades i tallers perquè tothom qui ho vulgui pugui dir-hi la seva. Per Salvador Matas: "volem que aquest pla estructuri una mica el que és la participació ciutadana del municipi a fi i efecte que la voluntat política que vam expressar a l'inici del mandat s'ha dut a terme, i havent estructurat per al futur unes línies de treball que possibilitin la participació ciutadana. Actualment la participació ciutadana continua sent una demanda de la gent perquè cada cop que hi ha eleccions veiem que la gent s'allunya de la política, i això no és positiu. El pla pretén posar remei a aquesta situació".

Comenta aquest article