Informació general

La PLIC votarà en contra dels pressupostos municipals del 2006 i del Pla General

Per Judit Pinazo

Aquest divendres se celebrarà el ple extraordinari per a l'aprovació dels pressupostos ordinaris i d’inversions per a l’exercici del 2006 de l’Ajuntament de Cambrils. La Plataforma Independent Cambrilenca, la PLIC, va avançar ahir dijous que hi votaran en contra. El principal motiu del vot en contra és l’augment de la despesa ordinària del consistori. Per Xavier Martí, regidor de la PLIC, "per ser un pressupostos que venien marcats per un pla de sanejament, creiem que no compleixen amb els requisits que es va marcar el consistori a l’inici de la legislatura 2005, ja que l’increment de la despesa corrent, tot i que no està tancada, s’ha doblat".

Pel que fa al capítol d’inversions, la PLIC està d’acord que el consistori opti per la venda de solars i del capital que aporti la societat comarcal Secomsa Aigües, ja que els sembla insuficient. Pel portaveu de la PLIC, "totes les inversions que hi ha previstes per enguany vénen finançades exclusivament per la venda de solars i per l’aportació que es pugui fer des de Secomsa Aigües. Nosaltres reclamem que aquestes societats siguin municipals, ja que donant aquesta concessió a Secomsa  Aigües el que fa l’Ajuntament és perdre poder sobre una sèrie de serveis".

Per altra banda, des de la PLIC es demana també una mica més d’esforç en el finançament. Per Xavier Martí, "un equip de govern que té el mateix govern a la Generalitat de Catalunya i al govern central hauria de fer una mica més d’esforç per aconseguir finançament als municpis i sobretot a aquells que són turístics, perquè creiem que l’actual govern es troba en una situació molt complicada pel que fa al finançament".

Un altre dels punts del ple d’aquest divendres és l’aprovació definitiva de la verificació del text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Cambrils que fa uns dies, després d’introduir-hi les modificacions corresponents, va ser aprovada per la Comissió Territorial d’Urbanisme. Segons Xavier Martí, la PLIC també hi votrà en contra: "vam presentar les al·legacions corresponents en el seu moment, que van ser desestimades, però creiem que el pla general el que ha fet ha estat encarir molt el sòl de Cambrils i impossibilitar la rebaixa de la vivenda; a més el pla general no contribueix a la creació d’una ciutat compacta, ja que deixa la zona entre Vilafortuny i el Molí de la Torre convertit en sòl rústic, sense possibilitat d’urbanitzar, com a mínim, en els propers 6 anys”.

Comenta aquest article