Informació general

Cambrils, protagonista del darrer número de la revista Descobrir Catalunya en el reportatge "Serres del Mestral"

Per Berta Ruiz

La regidora de Turisme, Ana López, i el director de Descobrir Catalunya, Joan Morales, ahir a la Torre del Port

"Serres del Mestral. Escapades de mar i muntanya al Camp de Tarragona" és el títol que centra la portada del darrer número de la revista de viatges Descobrir Catalunya. Cambrils n'és un dels principals protagonistes d'un reportatge que travessa un espai geogràfic anomenat Serres del Mestral i que està comprès pels termes de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs pel sud, i per les poblacions de Tivissa, Pratdip, Colldejou, Duesaigües, l'Argentera, Mont-roig del Camp, Riudecanyes i Cambrils, que esdevé a capital simbòlica d'aquesta zona.
L'acte de presentació d'aquest número de la revista tenia lloc ahir al matí a la Torre del Port, on hi van assistir la regidora de Turisme de Cambrils -Ana López- i el director de Descobrir, Joan Morales. També hi van assistir representants dels ajuntaments de l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp i Riudecanyes. Ana López va destacar que Descobrir Catalunya és una de les revistes de referència dins del sector turístic, donada la seva trajectòria -des de l'any 1997- i la seva acceptació entre el públic. López també va dir que és una revista que "ens ensenya indrets desconeguts del nostre país amb una mirada totalment diferent, gens comercial, i que ens apropa a les característiques culturals, geogràfiques i paisatgístiques, arquitectòniques de cada indret". A més, aquesta revista compta amb més de 700 anunciats del sector turístic, segons va comentar.

"Un patrimoni de 'mediterraneitat' envejable"

La revista Descobrir Catalunya és la degana de les publicacions de divulgació de geografia i viatges en llengua catalana i la més venuda a Catalunya, amb 16.000 exemplars de venda al mes i uns 58.000 lectors, només a Catalunya. Tal com va comentar ahir el seu director, "en 14 anys d'història, Descobrir Catalunya ha viatjat per tots els racons de parla catalana i com no podia ser d'altra manera ha vingut al Camp de Tarragona en força ocasions. Les Serres del Mestral és un territori turísticament poc conegut, tot i que té destinacions molt conegudes com per exemple Cambrils. És una zona molt interessant i amb un gran recorregut". En el reportatge de la revista, tal com va explicar Joan Morales, s'intenta plasmar el paisatge mediterrani de mar i muntanya, "un patrimoni de 'mediterraneitat' envejable, amb totes les seves manifestacions culturals associades, la seva gastronomia, un riquíssim catàleg de tradicions, monuments arquitectònics i espais naturals. Tot un bé de Déu d'opcions de lleure. Un espai amb personalitat, bellesa i possibilitats infinites".

Participació de cambrilencs com Carles Rom i Joan Pedrell

En aquest viatge per les Serres del Mestral, la revista s'atura pel litoral cambrilenc i descobreix els seus passejos, les seves platges i els seus espigons farcits de canyes de pescar. També captura d'altres indrets cambrilencs tan simbòlics com el Parc Samà i conversa amb un mariner com Carles Rom per parlar del mar, de la pesca i de la tradició marinera i amb un dels millors restauradors cambrilencs, Joan Pedrell, per tractar la gastronomia més tradicional de Cambrils. També en són protagonistes els carrers de l'Argentera, l'ermita de la Mare de Déu de la Roca, els itineraris d'interior, l'ermita de Santa Marina de Pratdip, les cales de l'Hospitalet, els formatges de Colldejou o el castell d'Escornalbou, entre d'altres.

"La diferenciació de l'oferta és el valor afegit que busca el viatger intel·ligent"

El director de la revista Descobrir Catalunya també va insistir que "la diferenciació de l'oferta és el valor afegit que busca el viatger intel·ligent. El turisme de la identitat. Creiem que aquest territori té arguments de sobra per presentar una proposta turística potent i original. Només li cal ser fidel a sí mateix i preservar els atractius que té. Hem d'explicar el valor de Cambrils".

Per dur a terme aquest reportatge, tal com va explicar Joan Morales, Descobrir Catalunya ha comptat amb la col·laboració de gent del propi territori com periodistes, fotògrafs i escriptors, "que li aporten un aspecte passional i emocional, un coneixement acurat i rigorós i tota la informació pràctica". Així doncs, Morales va voler agrair la participació de Sara Sans, Antoni Orensanz, Isaac Albesa, Verònica Tàpies, Ruth Casanovas, i Andreu Sotorra, entre d'altres i les fotografies del tarragoní Rafael López Monné. Segons va afirmar, "tots ells ens han acompanyat pels indrets imprescindibles per conèixer aquest territori, per les seves muntanyes i pel seu litoral, ens han explicat com és i com viu la seva gent, ens han des crit els seus paisatges i el llegat dels seus fills més il·lustres".

Comenta aquest article