Informació general

Sa Majestat Kagarrieres XXIè assumeix el poder a Cambrils i imposa el seu criteri mitjançant un nou plenari

Per Jonathan Galán

Entrada al consistori de Sa Majestat Kagarrieres XXIè acompanyat de la seva dona i l'alcalde

Sa Majestat Kagarrieres XXIè, acompanyat per la seva comitiva, va arribar el divendres al vespre a Cambrils per donar el tret de sortida a les festes de Carnaval 2011. El monarca del carnaval va arribar en el seu tro precedit del trenet municipal que duia els regidors i altres membres del sèquit de Sa Majestat. Després de passejar-se pels carrers del port i de la vila va arribar a l’Ajuntament on un bon nombre de persones va omplir la sala de plens. L’alcalde va ser el primer en fer un discurs que incitava a la rauxa del Carnaval però també va apuntar que fora d’aquestes dates s’instauri el seny. Després va fer entrega de la vara del poder municipal a Sa Majestat. Ell va ser el següent en dir el seu discurs, carregat de crítiques i burles repartides per tots els partits polítics, els seus regidors i les accions de govern. Acabat el discurs, el nou consistori va engegar el seu breu mandat de la forma més tradicional en el món de la política: un ple.

El ple del nou consistori

El ple va congregar tota la comitiva del carnaval formada pels regidors del govern, tant de dretes com d'esquerres, el mossèn, el seu escolanet i els guàrdies civils. Després d’aprovar la inexistent acta anterior, el regidor de Medi Ambient va exposar la iniciativa de deixar fumar i beure als espais públics i suprimir els impostos si es compleix el mínim de deu mitjanes de cervesa i dos paquets de tabac al dia. El va seguir la intervenció dels adormits regidors de l’oposició.

El tercer punt era la renovació del carrer de Sant plàcid, però com que el regidor de Promoció de la ciutat estava absent, la dona de sa Majestat va haver de llegir el projecte. Aquest consistia en canviar el paviment del carrer Sant Plàcid per parquet, degut al seu preu inferior. El guàrdia civil va ser el següent en intervenir, que a causa de l’absència del regidor d’hisenda, va llegir la iniciativa de mesures “anti-crisi”. Aquestes eren la de posar un peatge de 35 euros al carril bici de l’avinguda de la Diputació i de llogar l’Ajuntament per calçotades, bodes, batejos i funerals, la qual cosa va generar bastant controvèrsia.

Canvi al Cambrirock

El cinquè punt consistia en canviar el format del Cambrirock, potenciant els grups locals i amb la proposta de cartell de l’any vinent: la coral verge del camí, el coro rociero o Papagayo, els Tres o Patim Patum. El regidor d'esquerres va entrar en un moment d'èxtasi i va pujar sobre la taula i amb l'estelada en mà va començar a cridar: "independència!". El sisè punt va ser la formalització del canvi de cap de la policia local cada sis mesos. El regidor va deixar clar que era un problema continu i que no importava si fos procedent dels Mossos com de la universitat, ja que el canviaria quan volgués i imposaria el seu critreri a la regidoria. A causa de la mala educació del regidor de dretes, Sa Majestat Kagarrrieres XXI va ordenar a la guàrdia civil que el fessin fora.

El regidor d’urbanisme va ser el següent en parlar i va proposar fer un laberint a la zona aparcament de l’eixample per tal de que els conductors s’ho puguin prendre com un joc. L’última acció del ple va ser instaurar per decret un canvi de nom a la plaça d’Espanya per la de “Plaça del mal nom”.  Cal destacar que tots els punts de l'ordre del dia van ser aprovats per unanimitat pels nous regidors i regidores del plenari.

La “Plaça del Malnom”


Tal i com s’havia aprovat al ple, el nou consistori es va dirigir a la plaça d’Espanya on van nomenar la plaça com a plaça del Malnom. Acte seguit tota la gent que va ser testimoni de l’acte es va poder fer fotos amb sa Majestat, els regidors, el jutge, el mossèn o els guàrdies civils al 'photocall' habilitat a la plaça. Aquelles persones que es van fer fotos es poden veure al següent enllaç: https://picasaweb.google.com/100581485386185201562/Fotocol#

Comenta aquest article