Societat

Carnaval

Més de 1.700 persones i 19 comparses desfilen al Carnaval de Cambrils omplint de festa els seus carrers

Per Jonathan Galán

Un moment de la rua de Carnaval al seu pas per la façana marítima del port
Un moment de la rua de Carnaval al seu pas per la façana marítima del port | Lluís Rovira i Barenys

El Carnaval 2011, amb vint colles i 1.700 participants, va estrenar un nou itinerari i una nova instal·lació: la carpa. La rua es va iniciar a dos quarts de sis de la tarda de dissabte davant del mar, a l’alçada del passeig de les Palmeres, i va acabar al passeig d’Albert. El recorregut va durar unes tres hores i els carrers per on es va desfilar van ser el passeig de les Palmeres, el passeig Miramar, la rambla de Jaume I, l’avinguda dels Països Catalans i el passeig de la Salle en contra direcció seguint pel passeig d'Albert fins la font del Centenari.

Durant la rua es van poder veure personatges d’època, els protagonistes de Grease, de Moulin Rouge, disfresses de Mickey i Minnie, ous ferrats, Peter Pans i Campanetes, els personatges del programa El Hormiguero “Trancas i Barrancas”, cantants d’ABBA, pintors artístics, cavallers i princesses medievals, els personatges d’Shreck, bruixes i bruixots, pallassos pierrot, vikings, pingüins, pirates, torretes amb flors, heures o cactus, afros i hippies i cotxes de xoc.

Des de la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC), organitzador del Carnaval, es valora molt positivament la festa d'enguany, ja que com assegura un dels seus membres, Marc Luque, "tot va sortir perfecte durant la rua i, a més, el sopar, que havíem de millorar molt respecte l'any passat, va tenir molt bona acceptació". També apunta que s'ha de continuar millorant certes coses, però que això s'haurà de valorar quan es faci la darrera reunió amb les colles participants per saber què els hi va semblar.

Sopar i concert a la nova carpa

Un cop acabada la rua, les colles que es van dirigir al sopar que es va dur a terme a la nova carpa ubicada a la zona esportiva. Amb el sopar, que va acollir a mig miler de persones, i amb el ball que es va dur a terme posteriorment amb l’Orquestra All i Oli, es va donar per inaugurada la nova instal·lació. 

Després del sopar, les colles assistents van ajudar a retirar les taules per convertir l’espai en una sala de ball on les ganes de festa van continuar fins que es va iniciar l’espectacle amb l’orquestra. Els All i Oli van començar a les 12h de la nit i van fer ballar amb el ritme de les seves versions de música festiva tant als participants de les comparses com al públic que, després del sopar, es van apropar a la carpa. Durant la mitja part l’organització va repartir el record entre les colles, en aquesta ocasió es tractava d’una escombreta de lavabo serigrafiada amb el logo d’aquest any. Després, l’orquestra va tornar a l’escenari disfressats i van oferir una batucada i van tocar algunes cançons emblemàtiques fins dos quarts de quatre de la matinada.

Comenta aquest article