Informació general

L’Ateneu Juvenil i Centre de Formació de Cambrils entra en funcionament

Per Redacció

Aspecte de l'edifici de l'Ateneu Juvenil i Centre de Formació

L’Ateneu Juvenil i Centre de Formació de Cambrils ha entrat en funcionament avui dilluns. El Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació ja ha començat a oferir els seus serveis al nou equipament a la segona, tercera i quarta planta de l’edifici, i la regidoria de Joventut obrirà les portes el dilluns que ve, 14 de març, i ocuparà el soterrani, la planta baixa i la primera planta. Fa un mes aproximadament, la Junta de Govern de l’Ajuntament ja va adjudicat el mobiliari, i l’equipament informàtic del nou edifici, el darrer pas abans del trasllat.

En motiu del trasllat dels serveis de Joventut, entre el dimecres i divendres d'aquesta setmana no estaran operatius els serveis del Punt d'Informació Juvenil (PIJ), la Borsa d’habitatge (BH), el Servei d’Assessorament laboral (SAL jove) i Dinamització i suport a entitats juvenils. L’últim trasllat serà l’Escola d’Adults, ara situada al Centre Cultural, que es farà durant les vacances d’estiu, quan acabi el curs.  

Per la regidoria d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació, el nou equipament suposarà concentrar tots els serveis, ara repartits entre diferents edificis municipals, amb la conseqüent millora pel ciutadans i per les dinàmiques de treball internes. En el cas de Joventut, l’Ateneu servirà per a créixer, per anar desplegant les polítiques de joventut, incorporant-hi nous serveis, que entraran en funcionament de forma progressiva, com la sala de concerts, els bucs d'assaig, l’estudi de gravació o una programació pròpia d’activitats per a joves, entre altres. 

Un cost de 5 milions d'euros

El nou equipament, situat a l’avinguda de l'Horta de Santa Maria de Cambrils, ha costat gairebé cinc milions d’euros, subvencionats pel pla E atorgat per l’Estat, a fi de fomentar l’activitat econòmica als municipis. També ha rebut una subvenció d’inversions de 53.209 euros per part de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat.

La distribució per plantes

El projecte contempla una superfície construïda de 3.673’22 metres quadrats, distribuïts en quatre plantes, una planta baixa i un soterrani. Està situat en un solar en forma de triangle de 725’55 metres quadrats i està dividit en dues parts: formació i joventut. Al soterrani de l’edifici s’hi ha construït una sala de concerts de 180 metres quadrats; 3 bucs d’assaig d’uns 18 metres quadrats; un estudi de gravació de 20 metres quadrats; tres camerinos; banys i magatzem.

A la planta baixa s’hi instal·larà el PIJ; el Servei d’Assessorament Laboral (SAL); l’Oficina d’Habitatge, i un espai de trobada. A la primera planta hi haurà el departament de joventut; una sala d’estudi i/o polivalent; una sala de reunions, una aula d’informàtica, i una sala de gestió associativa que comptarà amb taquilles individuals per entitats, ordinador i taula de reunions. La segona planta compta amb quatre aules de formació; dues aules d’informàtica; biblioteca, hemeroteca; una sala polivalent de 37 metres quadrats; una sala de professors i un aula exclusiva per a connectar-se a internet. En aquesta planta s’hi trobarà el Club de Feina.

La tercera planta està formada per sis aules de formació; dues aules d’informàtica; una aula-taller; tres sales de tutoria; un espai de trobada informal i un espai de reprografia; a més  una sala de professors; el despatx de direcció i magatzem. Per últim, la quarta planta acollirà les oficines del Departament de Polítiques Actives d’Ocupació, el Departament d’Educació; el Servei d’Orientació Educativa i Professional (SOEP); la Borsa de Treball Municipal, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), l’Equip de Suport a l’escolarització, el Servei d’Itineraris Personals i d’Inserció (IPI); dos despatxos polivalents; una sala de reunions; un espai de trobada informal; cuina; sala de professors i un arxiu magatzem- reprografia.

Comenta aquest article