Cultura

Viatge a les "escoles d'altres mons" gràcies a les fotografies de Kim Manresa, exposades a la Sala Àgora

Per Raquel Samaniego

La inauguració de la mostra de fotografies es va realitzar ahir al vespre, a la Sala Àgora

Són fotografies fetes durant 20 anys de trajectòria professional de Kim Manresa, un fotoperiodista que s'ha deixat la pell en cada un dels seus viatges per més de mig món. L'educació es viu en cada indret d'una manera diferent, de la manera que es pot, i aquesta és l'essència del que ell anava buscant, les "escoles d'altres mons". Algunes mirades perdudes, però la majoria plenes d'alegria i de la innocència dels més petits. Països com Togo, Nigèria, Colòmbia, Brasil o Nepal han tingut entre les aules l'objectiu de Kim Manresa. Ahir, durant la inauguració de l'exposició a la Sala Àgora de l'Ajuntament, el comissari Carlos Ernesto García va fer un recorregut per explicar moltes de les instantànies i les seves anècdotes.

Aquesta mostra porta des de l'any 2006 sent itinerant per diverses poblacions catalanes, superant la cinquantena de municipis visitats. Cal destacar que aquesta exposició és possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Tarragona, que ha donat el suport perquè pugui veure la llum en nombroses sales culturals de la província. L'exposició a Cambrils estarà oberta fins el 29 de març.

Kim Manresa va realitzar les seves primeres fotografies amb 13 anys. Als 15 són publicades les seves primeres imatges i una televisió sueca li compra fotografies de la transició als barris de Barcelona. Als 16 entra a treballar al diari TeleXpress i a l'estudi de Colita, començant així a viatjar per tot el món. Als 24 entra al diari La Vanguardia, on continua treballant a l'actualitat. Col·labora a més amb l'agència VU de París.

Alguna de les fotografies exposades a la Sala Àgora de l'Ajuntament fins el 29 de març

Comenta aquest article