Informació general

Es constitueix el Consell Supramunicipal de Serveis Socials del Baix Camp, un nou òrgan consultiu i participatiu

Per Redacció

Moment de l'acte de constitució del Consell Supramunicipal de Serveis Socials del Baix Camp que va tenir lloc al Consell Comarcal, el passat 28 de febrer

Unes 60 persones representants d'ajuntaments, del Consell Comarcal del Baix Camp, de la Generalitat, d'empreses, entitats i associacions de Serveis Socials van participar el passat 28 de febrer, en l'acte de constitució del Consell Supramunicipal de Serveis Socials del Baix Camp. L'acte va ser presidit pel president del Consell Comarcal –Josep Masdeu– i va comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de la Generalitat a Tarragona, Anna Solé, i de la consellera comarcal de Serveis Social, Gemma Capella.

Òrgan consultiu de participació i col·laboració

Aquest ens es constitueix com un òrgan consultiu, de participació i de col·laboració en relació a les qüestions que afecten el benestar de la ciutadania del Baix Camp. El seu objectiu és millorar les polítiques públiques de serveis socials a la comarca mitjançant l'intercanvi d'informació, el debat i la participació de la ciutadania, dels professionals del sector i del teixit associatiu i empresarial implicat.
En el seu parlament, Anna Solé va elogiar l'esperit capdavanter del Consell Comarcal del Baix Camp, mentre que el president del Consell Comarcal, Josep Masdeu es va mostrar convençut que el Consell Supramunicipal millorarà "el sistema de serveis socials al Baix Camp, i el farà més àgil, més eficient i més sostenible".

Estructura i composició d'aquest òrgan

Recordem que el passat 15 de desembre de 2010, el ple del Consell Comarcal va acordar la creació d'aquest òrgan i va aprovar el seu reglament regulador, segons el qual l'estructura i composició del Consell Supramunicipal de Serveis Socials és la següent: Josep Masdeu com a president; la vicepresidència associativa que anirà a càrrec d'una de les associacions presents en el plenari i que es triarà en una propera assemblea i la Taula municipal, que funcionarà com a òrgan annex al Consell i que reunirà un representant de cada municipi del Baix Camp. Aquest espai serà un espai de decisió de política comuna i un espai sectorial.  La Taula municipal estarà representada al plenari per la Consellera de Serveis Socials del Consell Comarcal, Gemma Capella. També en formarà part una Junta permanent que tindrà el paper de prioritzar els assumptes a tractar, impulsar els grups de treball i convocar el plenari.

Comenta aquest article