Informació general

L'Ajuntament de Cambrils disposa d'un total de 48 turismes i 23 motos al seu parc mòbil

Per Raquel Samaniego

Darrera de l'Ajuntament es troba el pàrquing on s'estacionen els vehicles municipals

El passat mes de novembres, que va ser quan es va celebrar l'últim ple ordinari, el Partit Popular va tancar la sessió fent dues preguntes a l'equip de govern, i que ahir van ser contestades. La primera d'elles era per conèixer el total de vehicles que té l'Ajuntament, destinats als diferents departaments. La regidora d'Hisenda i Gestió Econòmica, Anna Peláez, va contestar que actualment el consistori disposa de 48 turismes, 23 motocicletes, 2 quads, 26 bicicletes, 6 remols, 4 tractors i 2 trenets.

Per altra banda, també va preguntar al regidor de Festes, Jordi Savall, a quant ascendia l'import total de la carpa de festes instal·lada a la zona esportiva i que havia hagut de ser modificada per les normatives de seguretat. Savall va contestar que finalment eren 311.000 euros el que costava la carpa. Tot i així, va voler deixar constància dels preus que té construir un pavelló: "N'he trobat un que costa 1,4 milions d'euros; però m'he interessat més i he intentat trobar-ne algun de més barat. També n'he trobat de 1,2 milions d'euros, i ja el més barat és poc més d'un milió. Nosaltres, per tant, tenim una carpa que ens ha costat la tercera part d'un pavelló i que, a més, d'aquí un parell d'anys quan tot estigui ben consolidat es podrà traslladar d'un costat a un altre segons les necessitats de l'Ajuntament".

Els precs i preguntes pel pròxim ple

Xavier Martí, de la PLIC, va ser el primer en fer un prec a l'equip de govern. Segons va explicar, molts dels pares i mares que van a buscar als seus fills al col·legi la Bòbila, ubicat provisionalment a la Llosa, creuen pel mig de la via del tren. Martí va instar al govern a que posessin en avís a l'escola i també que aquests fessin una circular avisant de la perillositat que suposa creuar les vies. D'altra banda, va preguntar en quina situació es troba la relació amb l'empresa organitzadora del Fòrum del Mar. Com ja es va anunciar, enguany no s'havia fet aquesta activitat però els diners que es van donar per avançat l'empresa ja no els retornava, sinó que farien altres feines. Martí va voler conèixer quines són aquestes feines i com està aquest assumpte. D'altra banda, també tornava a demanar una resposta a la situació de la plaça del Pòsit, ja que s'han fet diverses reunions amb els veïns però encara no s'ha dit res oficialment.

Per la seva banda, el regidor no adscrit Oliver Klein va demanar solucions a diversos problemes al municipi ara que ve la campanya de l'estiu, que són a les autocaravanes, als pescadors amb canya i als esports nàutics. D'altra banda, també va demanar a l'equip de govern algun tipus d'ajuda als restauradors que han vist com, després de la posada en marxa de la llei antitabac, han baixat els seus ingressos entre un 30 i 40%. "Es podria deixar que ocupessin la via pública abans d'hora o fins i tot fer-los-hi algun tipus de descompte", deia.

Preguntes de CiU i PP

La convergent Mercè Dalmau apuntava que el seu grup volia saber com estava el tema de la comunitat de propietaris del Molí, ja que havien presentat nombroses instàncies queixant-se de que els horaris de càrrega i descàrrega de davant el supermercat Lidl no es compleixen, així com tampoc saben què passarà amb els horaris d'aquest centre comercial. D'altra banda, van preguntar per la festa de l'esport d'enguany, que s'ha de celebrar l'11 de març, però volen saber perquè no es va fer l'any passat i perquè s'ha canviat el seu format.

També va fer referència a les darreres notícies que l'alcalde va fer a través del seu Facebook, on va penjar uns vídeos explicant les últimes novetats a Madrid. Dalmau va preguntar que què es pensa fer al tram del passeig d'Horta de Santa Maria, que no va comptar amb el finançament del Ministeri. I per últim, va llegir una carta rebuda pel Síndic de Greuges en el que es deia que l'alcalde no havia respòs a la seva recomanació de deixar escriure un text d'opinió als grups de l'oposició al butlletí municipal.

Francesc Garriga també va fer un prec sobre la situació del barri de l'Eixample. Després de les darreres modificacions als aparcaments al barri i els sentits de circulació, considera que l'espai que ha quedat de voreres pel pas de vianants és molt petit i dificulta molt el pas, "sobretot si es porta un carret de la compra o de nadó, per exemple".

Savall demana a la PLIC que faci mocions

Per últim, va ser Jordi Savall qui va fer el darrer prec, tot posant damunt la taula que la PLIC mai havia presentat cap moció, tot i que habitualment s'adhereixen a les que presenten la resta de partits. "Crec que potser és el moment de fer-les", deia Savall, quan de sobte va ser el mateix alcalde, Robert Benaiges, qui va tallar el discurs del seu company de govern assegurant que "no considerava que sigui problema seu". Finalment, Xavier Martí de la PLIC, després de debatre amb l'alcalde si podia o no contestar a Savall, va esclarir que ells són un "partit municipalista" i que no fan propostes en forma de mocions.

Comenta aquest article